KÜLTÜR

Tanıtım Dediğin Böyle Olur! Bu Festival Erzurum'da Bir İlk

Tanıtım Dediğin Böyle Olur! Bu Festival Erzurumda Bir İlk
Tanıtım Dediğin Böyle Olur! Bu Festival Erzurum'da Bir İlk

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Turizm Haftası Kapsamında Organize Edilen Cağ Kebap Festivali Erzurum'da İlk Defa Gerçekleştirilecek ve Erzurum Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak

Günümüzde turizm en hızlı gelişen ve en fazla ekonomik gelir sağlayan sektörlerden birisi haline geldi. Bu yüzden dünya'daki birçok ülke, birçok şehir bu sektöre verdiği önemi her geçen gün daha da arttırmaktadır. Öyle ki turizm adına katkı sağlayacak en ince ayrıntılar bile titizlikle değerlendirilip kullanılmaktadır.

Erzurum mutfak kültürünün en önemli lezzetlerinin başında yer alan cağ kebabı, Erzurum tanıtımı için de son derece önemli bir unsurdur. 20 Nisan tarihinde Erzurum Havuzbaşı meydanında Lokantacılar Esnaf Odası ve Erzurum Cağ Kebap Salonu işletmecileri tarafından düzenlenecek festival Erzurum'da bir ilk olacak. TRT Haber, A Haber, Aras TV ve yerel kanallarda canlı yayınlanacak olan program medya sayesinde milyonlarca kişiye ulaşacaktır.

Erzurum folklor gösterileri ve farklı sürprizlerinde olduğu program Erzurum tanıtımı için son derece önemli bir organizasyon

Festivalde Erzurum erkek ve kadın bar ekibi, 5 yörenin folklörü ve fasıl ekibi tarafından müzik sunumu olacaktır. Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gençlere spor müsabakası yaptırılıp kitap dağıtılacaktır. Çaykur tarafından katılımcılara çay ikramı yapılacaktır.

Hamsi festivali, Adana kebap ve şalgam festivali gibi yıllardır düzenlenen ve medyada geniş yer bulan, şehirlerin tanıtımı için son derece önemli olan bu tarz organizasyonlarda Erzurum'da cağ kebabının festival olarak gündeme gelmesi ve bunun gelenekselleşmesi Erzurum turizmi açısından önemli bir gelişme olacaktır.

Özellikle son yıllarda yapılan ciddi çalışmalar ile Erzurum, kayak merkezi, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürü ile hem ulusal hem de uluslar arası birçok turizm portalında önemli tatil destinasyonları arasında gösterilmektedir.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Cağ Kebap Festivali ile Erzurum tanıtıma büyük katkı sağlamaktadır. Emeği geçenlere teşekkürler...

Festival: 20 Nisan 2019 Saat 11:00

Yer: Havuzbaşı Kent Meydanı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
19 Nisan 2019 11:47
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}