ÖNCESİ - SONRASI

7 Yaşında Çekilmiş Fotoğrafı İle Bu Ünlü Erzurumluyu Tanıyabildiniz Mi?

7 Yaşında Çekilmiş Fotoğrafı İle Bu Ünlü Erzurumluyu Tanıyabildiniz Mi?
7 Yaşında Çekilmiş Fotoğrafı İle Bu Ünlü Erzurumluyu Tanıyabildiniz Mi?

1974 Yılında Çekildiği Belirtilen Fotoğrafta İbrahim Erkal, Mahalledeki Arkadaşları İle Kur’an Kursu’na Gidiyor. Omzuna Astığı Dokuma Kap İçerisinde Kur’an-I Kerim İle Dikkat Çeken Erkal, 7 Yaşlarında Görülüyor.

Erzurum aşığı, şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal. 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum, Narman'da dünyaya gelmiştir. Altı kardeşin en büyüğüdür. İlkokul ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü ilçede tamamlamıştır.

Erzurum'un evladı, Erzurum sevdalısı, gerçek bir Dadaş olan İbrahim Erkal müziğe kendi kendine ilkokul yıllarında bağlama, mandolin ve flüt gibi müzik enstrümanları çalarak başladı. Lise öğretimini bitirdikten sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almaya başladı. Geceleri ise Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu. 1987 yılında askere gitti ve 1988 yılında askerliğini İstanbul Kalender Ordu Evinde solist olarak bitirdi.

Erzurumlu İbrahim Erkal

Askerliğini bitirdikten sonra Erzurum'a döndü. 1989 yılında tekrar İstanbul'a dönmeye karar verdi ve geri döndü. Sonrasında Erzurum'a dönmek üzereyken rastlantı sonucu İskender Ulus'la tanıştı. Bu tanışmanın ardından Ulus Müzik etiketiyle tamamladığı Tutku (1994); albümünü çıkardı ve fantezi müziğinin en sevilen sanatçılarından birisi oldu.

12 Nisan 2017’de yaşadığı beyin kanamasının ardından 11 Mayıs 2017 ‘ye kadar hayat mücadelesinin devam etmesine rağmen o gün aramızdan ayrıldı. İbrahim Erkal hayatına veda ettiğinde sadece 50 yaşındaydı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Mayıs 2022 10:36
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza