GÜNCEL

Fotoğraflarla Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Fotoğraflarla Erzurumda 23 Nisan Coşkusu
Fotoğraflarla Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Atatürk Üniversitesi'ndeki 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen kutlama program öncesi Erzurum Valisi Okay Memiş, bar oyununda Türkiye Şampiyonu olan ilkokul öğrencilerini tebrik etti.

Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Öğrencilerin işaret dili ile İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan program, birbirinden güzel gösterilerle devam etti.

Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

İlkokul öğrencilerinin fon müziği eşliğinde şiirler seslendirmesinin ardından, yöresel halk oyunları gösterileri yapıldı. Öğrencilerin, yurdun çeşitli yörelerinde oynanan halk oyunlarını, bu yörelere has kıyafetler ile sergilemesi ilgi çekti.

Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Program sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Okay Memiş, Erzurum'un Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşını başlattığı şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'da 53 gün kalarak Erzurum Kongresi'ni gerçekleştirdiğini hatırlatan Vali Memiş, "Erzurumlu dadaşlar bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kapılarını ardına kadar açtı. Bu yıl da Erzurum Kongresi'nin 100. yılını kutlayacağız. Onun için Erzurum cumhuriyetin kurulduğu şehirlerden bir tanesidir. Bu nedenle bu bayramları biz ayrı bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. Biz onlar için varız. Onlar bizim geleceğimiz. Dünyadaki var olan bilim yarışına çocuklarımızı çok iyi hazırlıyoruz. Aynı zamanda onları bilimle, fenle buluşturarak çok iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da 23 Nisan Coşkusu

Programa, Vali Okay Memiş'in eşi Sibel İnci Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kurum müdürleri ve çocukların aileleri katıldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
23 Nisan 2019 22:20
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}