SAĞLIK

Erzurum'dan Gururlandıran Başarılara İmza Atan Türkez'e Yeni Görev

Erzurumdan Gururlandıran Başarılara İmza Atan Türkeze Yeni Görev
Erzurum'dan Gururlandıran Başarılara İmza Atan Türkez'e Yeni Görev

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreterliği'ne Atandı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından dünyanın en iyi nanoteknoloji uzmanları arasında gösterilen Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez getirildi.

Prof. Dr. Hasan Türkez Dünyanın En İyi 15 Akademisyeni Arasında Gösterilmişti

Dünya çapında 20 binden fazla üniversitenin ve yüz binlerce bilim insanının akademik performanslarını değerlendirmek üzere 2006 yılında İspanya'da kurulmuş olan Webometrics tarafından Prof. Dr. Hasan Türkez 2018 yılı dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları arasında gösterilmişti.

Prof. Dr. Hasan Türkez Kimdir?

TÜSEB'in Genel Sekreterliğine yeni atanan Prof. Dr. Hasan Türkez Erzurum Atatürk Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu. İlk doktorasını aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü'nde genetik alanında, ikinci doktorasını ise İtalya Chieti-Pescara Üniversitesi'nde ilaç teknolojisi alanında tamamladı. 2018 yılında Webometrics tarafından dünyanın en iyi nanoteknoloji uzmanları arasında gösterilen Türkez ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde görev yapan iki farklı komiteye toksikoloji ve epidemiyoloji uzmanı olarak seçildi. Türkez'in başlıca çalışma alanları nanoteknoloji temelli ilaç taşıma sistemleri, kanser biyolojisi, bor biyolojisi, genetik toksikoloji, nörodejeneratif hastalıklar ve moleküler farmakoloji. Türkez, borun tıbbi ve farmakolojik kullanım potansiyelini geliştirmek üzere Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü tarafından ve nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek yeni moleküller geliştirmek üzere TÜBİTAK tarafından desteklenmiş projelerde yönetici olarak görev yaptı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
30 Mayıs 2019 09:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}