EĞİTİM

Vali: Cumhuriyet Tarihinde Görülmeyen Kamu Kaynagi Egitime Aktarildi!

Vali: Cumhuriyet Tarihinde Görülmeyen Kamu Kaynagi Egitime Aktarildi!
Vali: Cumhuriyet Tarihinde Görülmeyen Kamu Kaynagi Egitime Aktarildi!

Erzurum Valisi ve Protokol Bilim Fuarinda

Erzurum Bilim Fuari açildi. Vali Okay Memis, 20 ilçede kodlama egitimine baslandigini ve Cumhuriyet tarihinde görülmeyen kamu kaynagini egitime aktardiklarini söyledi.

Erzurum Valiligi, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birliginde düzenlenen Erzurum Bilim Fuari bugün Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açildi. Iki gün açik kalacak olan fuarda 2018-2019 egitim ögretim yilinda okullarda kodlama, robotik, STEM ve bilim temalarina alaninda yürütülen faaliyetlere ve projeler sergileniyor.

Programa Erzurum Valisi Okay Memis, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, Cumhuriyet Bassavcisi Burhan Bölükbasi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Milli Egitim Bakanligi Iletisim Daire Baskani Muhammet Sadik Aslan, Vali Yardimcisi Saadetin Dogan, Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum Ticaret Borsasi Baskani Hakan Oral, kaymakamlar, kurum müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Ilk olarak fuar girisinde Erzurum Bar Ekibi gösterisiyle karsilanan protokol üyeleri, robotlar tarafindan getirilen makaslarla açilis yapildi. Ardindan salona gelen Vali Memis ve protokol yetkilileri Dumlu Ilkögretim Okulu Ögrencilerinin mehteran gösterilerini ve Kayakyolu Çimento Müstahsilleri Isverenleri Ortaokul ögrencilerinin mini konserini büyük bir hayranlikla izledi.

Erzurum Bilim Fuari

Kisa Sürede Kodlama Siniflari...

Karsilama gösterilerinin ardindan protokol konusmalarina geçildi.

Ilk olarak konusan Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, kodlama derslerine büyük önem verildigini ifade ederek, "Sayin valimiz göreve basladigi ilk gün demistiniz ki 'kodlamayi bilmeyen toplumlar gelecekte cahil kabul edilecekler.' Bunu dikkate alaraktan yaklasik 6-7 ay gibi kisa bir süre içerisinde ilimizdeki 20 ilçemizde en az bir tane kodlama sinifi açtik. Erzurum il genelinde de 70 okulda kodlamayla ilgili çalismalar yapiliyor. Fuar alaninda 86 standimiz mevcut. Bu stantlarin 70 tanesinde Erzurum'daki okullarimizda yapilan çalismalar sergilenecek, 16 standimizda da diger il ve ilçelerimizdeki okullarimizin çalismalari sergilenecek. Bu kisa sürede talimatlariniz üzerine yaklasik 1000 ögretmenimize kodlama egitim kurslari düzenledik" dedi.

Erzurum Bilim Fuari

Ilk Defa Böyle Bir Basvuru Oluyor...

Daha sonra söz alan Milli Egitim Bakanligi Iletisim Daire Baskani Muhammet Sadik Aslan, "Anladigim kadariyla Bütün hikâye sayin valimizin gelmesi le baslamis. Sehre bir vali gelmis ve bütün hikâye burada baslamis, tesekkürün en büyügü sayin valimize. Yaklasik 40 gün önce etkinligin basvurusu geldiginde dikkatimi çeken su oldu; baska illerde de az sayida olsa da benzer faaliyetler var. Erzurum'un farki su olmus Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü birlikte bu faaliyeti yapiyorlar, ben böyle bir basvuru daha önce almamistim, çok heyecanlandim ve bu isin sonunda çok iyi bir hikâye çikacagina zaten inanmistim" diye konustu.

Vali: Cumhuriyet Tarihinde Görülmeyen Kamu Kaynagi Egitime Aktarildi!

Gençlerin Ufkunu Açacak Fuar...

Bu siralarda yetisen gençlerin gelecegin bilim adamlari olacagini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, "Insallah bu günün bilim ögrencileri bu güzel çalismalari ile gelecegin bilim adamlari olacaktir. Bu fuarimiz bilim insanlarimiza, teknoloji insanlarimiza ufuk açacaktir, yol gösterecektir. Ben paydaslardan bunun geleneksel hale gelmesi ve sürdürülebilir olmasini temenni ediyorum ve bütün paydaslarimiza tesekkür ediyorum" diye konustu.

Vali: Cumhuriyet Tarihinde Görülmeyen Kamu Kaynagi Egitime Aktarildi!

Teknolojiye Hakim Gençler Yetisecek...

Son olarak konusan Vali Okay Memis, "Milli ve Manevi degerlerin yaninda ilime, fenne ve teknolojiye hakim gençler yetistirecegiz. Yüksek teknoloji ürünleri üretmez isek, hem savunma hem de yerli ve milli sanayimizde sinifta kaliriz. Bu bilinçle hareket ediyoruz" dedi.

Vali Memis, 20 ilçede kodlama egitimine baslandigini dile getirdi. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen kamu kaynagini egitime aktarildigini ifade ederek, "Her konusmamizda sunu vurguluyoruz; çocuklarimizi, gençlerimizi milli ve manevi degerlere uygun yetistirecegiz. Fakat sadece bu yetmez, es zamanli olarak ilimle, irfanla, fenle ve teknolojiye hakim gençler yetistirecegiz. Yüksek teknolojili ürünler üretemezsek hem savunma sanayimizde hem de yerli ve millî sanayimizde sinifta kaliriz, bu bilinçle hareket ediyoruz. 20 ilçemizde kodlama egitimini baslattik. Öyle güzel çocuklar kesfediyoruz ki, ailesinin durumu çok iyi degil fakat çocuklarda cevher var. Biz bilgisayar mühendisleri yetistirmiyoruz, farkindalik egitimleri veriyoruz. Erzurum'dan bir çocugumuz çikar, Türkiye'ye de yeter. Hayal gücü, özgüveni yüksek, teknolojiye ve bilime hakim nesiller yetistirmek bizim en büyük vazifemiz. Cumhuriyet döneminde görülmedigi kadar kamu kaynagi özellikle son yillarda Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Milli Egitim Bakanligina aktarildi. Nitelik olarak iyi durumdayiz nicelik olarak da iyi olmak durumundayiz. Önümüzdeki yil tekli ögretime geçmeyi hedefliyoruz. Çitayi daha da yükseltecegiz. Gençlerimize degerler egitimi ve ahlaki egitimler vererek çok güzel nesiller yetistirmeyi ümit ediyoruz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Okay Memis ve protokol yetkilileri, stantlari tek tek gezerek gençlerin 2018-2019 egitim ögretim yilinda okullardaki kodlama, robotik, STEM ve bilim temalari alaninda yürütülen projeleri hakkinda bilgi aldi.

Kaynak: Erzurum Valiligi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Haziran 2019 09:42
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}