EĞİTİM

Doğu Anadolu'nun En Büyük Eğitim Binası Öğrenci Bulabilecek Mi?

Doğu Anadolunun En Büyük Eğitim Binası Öğrenci Bulabilecek Mi?
Doğu Anadolu'nun En Büyük Eğitim Binası Öğrenci Bulabilecek Mi?

AÜ Edebiyat Fakültesinin Yeni Binası 42 Bin Metre Kare Alan Üzerine Kuruldu!

1958-1959 eğitim-öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi yeni hizmet binası 42 bin 300 metrekare kapalı alana sahip. Peki Doğu Anadolunun en büyük eğitim binası sınıfları dolduracak öğrenci bulabilecek mi?

Doğu Anadolu'nun en büyük eğitim binası olma özelliğine sahip olacak olan Atatürk Ünivrersitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi binası, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin yeni eğitim yuvası olması bekleniyor.

Yeni YÖK Vizyonu çerçevesi ve Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında başta öğrenciler ile akademisyenler için eğitim ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi yönünde yapılan projede sona yaklaşıldı.

Türkiye'nin en kadim üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi, bünyesinde bulunan binaları yeniden yapılandırarak eğitim öğretim faaliyetlerini daha iyi koşullarda gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

AÜ: 'Öğrenci Sayısı Artıyor'

AÜ'den yapılan açıklamada, 1958-1959 eğitim-öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Edebiyat Fakültesinin, artan öğrenci sayısı ve akademik birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere batı kampüsünde dizayn edilen yeni fakülte binası inşaatında sona gelindiğiaktarılıyor.

Mimarisinde özellikle dış cephede Selçuklu Mimarisine atıflar bulunan binada, 52 derslik, 20 amfi, 310 akademik ve idari personel odası, 235 kişilik konferans salonu, kütüphane, kapalı otopark, toplantı odası ve sosyal yaşam alanı yer alıyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Edebiyat Fakültesine kazandırmak için büyük uğraşlar verdiği binanın temeli 2017 yılında atıldığını aktarıyor. Eylül 2019’da kullanıma hazır hale gelecek olan yeni Edebiyat Fakültesi binasının, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin yeni eğitim yuvası olacağını vurguluyor.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Kaynak: Atatürk Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
9 Temmuz 2019 10:20
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}