KÜLTÜR

Türkiye'de Verilen En Büyük Ödül ve Alanlar Arasında Bir Erzurumlu!

Türkiyede Verilen En Büyük Ödül ve Alanlar Arasında Bir Erzurumlu!
Türkiye'de Verilen En Büyük Ödül ve Alanlar Arasında Bir Erzurumlu!


Bu Ödüller 7 Dalda Türkiye'nin Enlerini Belirliyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen, 'Kültür Sanat Büyük Ödüllleri', 'Geleneksel Sanatlar' dalında ödül Erzurumlu Başar'ın oldu.

1979'dan beri düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri 2019 yılı sahiplerini buldu. Bu yıl 'edebiyat" alanında Nuri Pakdil, 'müzik' alanında MFÖ, 'sinema' alanında Mesut Uçakan, 'resim' alanında Devrim Erbil, 'geleneksel sanatlar' alanında Fuat Başar, 'mimarlık' alanında Doğan Kuban, 'sosyal bilimler' alanında ise Ahmet Yaşar Ocak layık görüldü.

Erzurumlu Hattat ve Ebru Üstadı Fuat Başar'ın, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri, Geleneksel Sanatlar dalında ödüle layık görüldüğü tören, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde organize edildi. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile başladı.

Türkiye'de Verilen En Büyük Ödül ve Alanlar Arasında Bir Erzurumlu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tebrik Etti!

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'ni kazanan isimlerin, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu tarafından belirlendiğini ifade ederek ödül kazananları tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün 1979 yılından bu yana kültür ve sanat camiasının yıldızlarına, kıymetlilerine, çınarlarına takdim edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Necip Fazıl Kısakürek, Sedat Hakkı Eldem, Süheyl Ünver, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Yaşar Kemal, Çelik Gülersoy, Metin Erksan, Halil İnalcık, Sezai Karakoç, Metin Sözen, Niyazi Sayın ve burada sayamadığım daha pek çok değerli kültür sanat erbabımız bu ödüle layık görülmüştür. Bugün de listeye bu toprakların yetiştirdiği değerlerden yeni isimleri ekliyoruz. Ödül takdim edeceğimiz isimlerin her birini kültürümüz ve irfanımız için birer abide olarak görüyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Aralık 2019 13:57
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}