KAPANAN İŞLETMELER

Gezen Tavuk Köy Yumurtası Neden Tüketmeliyiz ve Bu Yumurta Nasıl Ayırt Edilir?

Gezen Tavuk Köy Yumurtası Neden Tüketmeliyiz ve Bu Yumurta Nasıl Ayırt Edilir?
Gezen Tavuk Köy Yumurtası Neden Tüketmeliyiz ve Bu Yumurta Nasıl Ayırt Edilir?

Gezen Tavuk  ‘Köy’ Yumurtası Almak İsteyenlere Tavsiyeler!


Gezen Tavuk halk arasında bilinen adı ile Köy Yumurtası, içinde hiçbir kimyasal yada yapay madde bulunmayan yemlerle beslenen tavuklardan alınıyor.


Bulunduğu yerde serbest dolaşan, uygun şartlarda yaşayan ve olağan döllenme yöntemleri ile üreyen tavuklardan elde edilen bu yumurtalar Türkiye genelinde son zamanlarda rağbet görüyor. Damaklarda bıraktığı tadı ile farklılığını hissettiren bu yumurtaya Erzurum’da da ilgi her geçen gün artıyor.

İşte Gezen Tavuk Yumurtası Erzurum’da nereden alınır veya sipariş verilir? Gezen Tavuk Yumurtası neden tercih ediliyor? Gezen Tavuk Yumurtası besin değerleri?  Gezen Tavuk Köy Yumurtası diğerlerinden nasıl ayırt edilir?  Sorularının cevapları…

Erzurum gezen tavuk köy yumurtası

Erzurum’da Gezen Tavuk Köy Yumurtası Nereden Alınır?

Erzurum – Erzincan kara yolu Aziziye ilçesi Ilıca mevkii Sınav Koleji arkasında Pulur Köyü istikametinde yer alan Kuza Yumurtacılık, Erzurum’da gezen bir diğer adı ile köy yumurtasının adresi olarak karşımıza çıkıyor.

Gezen Tavuk Yumurtası Nasıl Alırım?

Kuza Yumurtacılık İnstagram sayfası üzerinden iletişime geçip veya 0530 147 86 68 telefon numarasını arayarak Gezen Tavuk Yumurtası siparişi verebilirsiniz.

Erzurum Gezen Tavuk Köy Yumurtası

Gezen Tavuk Köy Yumurtasının Tercih Sebebi!

Gezen Tavuk Köy Yumurtaları, seri (sanayi tipi) üretim mahsulü olmadığı için daha lezzetli ve daha sağlıklı olduğu için tercih ediliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere tavuklar tamamen doğal hayatlarını idame ettirip bu şekilde yumurtlamakta olduğundan ürettikleri yumurtalarda da her hangi bir kimyasal atık bulunmuyor.

Gezen Tavuk Yumurtası Besin Değerleri!

Bu arada yumurta; protein, omega3, omega6, kolin, selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko beraberinde A, D, E, B vitaminlerini içermesi bakımından zengindir. Gezen Tavuk Köy Yumurtası normal yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1,5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega3, 1/3’ü kadar kolesterol içerir.

Gezen Tavuk Köy Yumurtası Diğer Yumurtalardan Nasıl Ayırt Edilir?

Gezen Tavuk Köy Yumurtası ile diğer üretim yumurtalar aynı ırk tavuklar kullanılarak üretildikleri için yumurta kabuğu rengi ve yapısı birbirine yakınlık gösterir. Çok dikkatli bakılmadıkça ayırt edilemez. Seri üretim yapan yumurta üreticileri ile benzer olan tek yanları aynı ırk tavukları kullanmalarıdır.

Ancak gezen yani köy tavuklarının beslenme şekli, doğal yaşam alanları ve döllenme şekillerinde farklılıklar olduğundan, yumurtaları daha sağlıklı ve lezzetlidir.

Sonuç itibari ile yukarıda da belirttiğimiz üzere iki yumurta arasındaki farkı tadarak kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Erzurum Gezen Tavuk Köy Yumurtası

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Aralık 2020 16:01
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza