GÜNCEL

Vali: Erzurum'a Yatırım Fırsatını Kaçırmayın!

Vali: Erzuruma Yatırım Fırsatını Kaçırmayın!
Vali: Erzurum'a Yatırım Fırsatını Kaçırmayın!


Vali Azizoğlu, EMITT'i Fırsata Dönüştürdü İş Adamlarına Seslendi

Vali Seyfettin Azizoğlu, EMITT fuarına katılmak için bulunduğu İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldi. Erzurum'da büyük bir fırsatın olduğuna dikkat çekti.

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarına seslenen Vali Azizoğlu; "Erzurum'a yerli yabancı çok sayıda firma yatırım için sıraya girdi. Biz yarın sizlerin gelip de 'Keşke bize de söyleseydiniz, yatırım yapardık' dememeniz için bu toplantıyı düzenledik. Erzurum'a hizmet için buradayız. Eğer sizler de yatırım yapmak isterseniz arsa sıkıntımız yok, her zaman yardımcı oluruz." dedi.


Maltepe'de bir otelde gerçekleşen toplantıya Vali Azizoğlu'nun yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Eski Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum derneklerinin yöneticileri ve iş adamları katıldı. Toplantıda Vali Azizoğlu, Erzurum'un cazibe merkezi ilan edilmesinin ardından Erzurumlu iş adamlarıyla bir araya gelmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.


'Bürokrasi Noktasında Yatırımcının Önü Açık'

Erzurum'da bürokrasi noktasında yatırımcının önünün tamamen açık olduğunun altını çizen Vali Azizoğlu, "İşadamlarımız şehrimizin değerlendirmesini çok iyi yapmalı. Gerçekten ticaret için gayet makul bir kente sahibiz. Hem sahile yakın hem ana yol güzergâhında hem de Kafkaslara açılıyor. Bu fırsatları iyi kullanmak lazım. İnşallah üretime dayalı fabrikalar kurulacak ve rekabet ortamıyla şehrimiz çok daha hızlı gelişecek. Bunun için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Devlet olarak biz, işadamlarının gelmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz." diye konuştu.

Erzurum'da yatırımcı için arsa problemi olmadığını vurgulayan Vali Azizoğlu, 2. OSB'ye ilave olarak bin dönümlük arazinin katılması için Bilim ve Sanayi Bakanlığı'na müracaat ettiklerini kaydetti.



Yerli ve Yabancı Çok Sayıda Firma Erzurum'a Yatırım Yapmak İstiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum'un iş adamları için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Hükümetimiz Erzurum'u cazibe merkezi ilan ederek önemli bir yol açmıştır. Şehrimizin gelişmesi, istihdam sorununun ortadan kalkması için bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ben, hiç bir işadamımız duygusal davransın istemiyorum. Kar edemeyeceğiniz bir yatırımı getirmenizi de istemiyorum. Burada büyük bir fırsat var" dedi.


Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı da cazibe merkezi ilan edilen Erzurum'un iş dünyası için önemli bir fırsat olduğuna değinerek, iş adamlarını Erzurum'a yatırım yapmaya davet ettiler. Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan işadamları, protokole cazibe merkezi hakkında sorular yöneltti. Daha çok istişare toplantısı tarzında geçen buluşma sonrası bazı işadamları ise Erzurum'da okul yaptırmak istediklerini vurguladı.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Ocak 2017 21:25
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}