SPOR

EYOF'ta Hedef Zirve!

EYOFta Hedef Zirve!
EYOF'ta Hedef Zirve!


EYOF'a Sayılı Günler Kala 'Kayaklı Koşu'

Türkiye'yi EYOF festivalinde temsil edecek 'Kayaklı Koşu' takımında ki 8 sporcu, yaklaşık bir yıldır yurt içi ve yurt dışı kamplarda, antrenörleri Aleksandr Averin, Cemalettin Budak ve Elif Belice yönetiminde karşılaşmalara hazırlanıyorlar.

Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Cemalettin Budak, "EYOF 2017 Erzurum öncesinde Kandilli Kayak Merkezi'nde düzenlenen yarışmalar sporcularımız için test niteliği taşıyor. Bu yarışlarda da çocuklarımız istedikleri gibi koştu. Yaklaşık bir yıldır takımımızı programa uygun bir şekilde, yurt dışı ve yurt içi kamplarla EYOF'a tam anlamıyla hazırladık. Pistin de bizim olması avantajını iyi bir şekilde kullanacağımızı düşünerek başarılı bir yarış çıkaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.


"Yurt Dışında Bu Standartlarda Çok Nadir Pist Var"

Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Elif Belice, Avrupa'dan yarışmak için Türkiye'ye gelecek genç sporcuların yılın büyük bir bölümünde antrenman imkânı buldukları için oldukça başarılı olduklarını fakat kendilerinin de yoğun kamp ve antrenman çalışmalarıyla bu açığı kapattıklarını ifade etti. EYOF 2017 Erzurum'da diğer ülkeler ile Türkiye arasındaki farkın çok büyük olamayacağını belirten Belice, EYOF'un bu sene Türkiye'de düzenlenmesinin sporcular için çok büyük avantaj olduğuna dikkat çekerek, "Bizim pistimiz diğer ülkelere göre gerçekten çok iyi, olimpik bir pist. Yurt dışında bu standartlarda çok nadir pist var ve genellikle yapay kar kullanılıyor" dedi.

Türkiye'de tesis artışının bir anda ivme kazandığına dikkat çeken Budak, "Ülkemizde kış sporları için alanlar geliştirildi, yeni bölgeler keşfedildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı kış sporlarına önem veriyor ve bir sıçrama yaşandı. Bu şekilde devam ederse insanların bilinçlenmesi ve bu spora yönelmesi daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.


"Hırslı Bir İnsanım, Kolay Kolay Bırakmıyorum"

EYOF 2017 Erzurum'da ay yıldızlı forma ile yarışacak kız sporculardan Ayşe Duman yaptığı açıklamada, "Kayaklı koşu sporuna 12 yaşında okulumdaki hocalarımın teşviki ile başladım ve bu sporu çok istediğim için ailem de bana destek oldu. Kayaklı koşu diğer kar sporlarından çok daha zor, engebeli arazilerde koşuyoruz ama çok seviyorum. Ben hırslı bir insanım, kolay kolay bırakmıyorum ve kendi üzerime giderek başarı için çalışıyorum. EYOF için ise daha çok inanarak ve daha çok çabalayarak çalışıyoruz. Bu sporu yaparken de beni en çok tatmin eden şey, bayrağım ve millet için ve vatan için yapıyor olmam. Bu sporda benim idolümse, dört kez olimpiyatta mücadele etmiş eski bir kayaklı koşu sporcusu olan Kerime Çetinkaya."ifadelerine yer verdi.

"Türkiye'de Bir İlk Olmak İstiyorum"

Yarışlarda Türkiye'yi erkekler kategorisinde temsil edecek sporculardan Tarık Aydın, Kars'tan öğrenimi için geldiği Erzurum'da kayaklı koşu branşına başlayarak, başarılarıyla Türkiye'de ilk olmak istiyor.

"Ablam da kayaklı koşu sporcusu ve onun tavsiyeleriyle başladım ben de. EYOF'ta yarışacağımı öğrenince çok mutlu oldum ve şimdi EYOF'taki yarışlarda Türkiye'de bir ilk olmak istiyorum. Ablam Kerime Çetinkaya'nın yolundan giderek, onun başarısının üzerine ekleyerek daha başarılı olmayı hedefliyorum. Bu işi severek ve kendine güvenerek çalışmanın başarıyı getireceğine inanıyorum. Ben de hırsla ve severek yapıyorum bu sporu. EYOF'ta da kendimizi en iyi şekilde göstererek başarı elde etmek istiyorum."

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Şubat 2017 21:56
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}