ŞEHRİ KEŞFET

Hasankale'de Çıkarılan Kilin Faydaları

Hasankalede Çıkarılan Kilin Faydaları
Hasankale'de Çıkarılan Kilin Faydaları


Daha önce kilin sağlık açısından faydası olduğunu hiç duymuş muydunuz?


Kilin sağlık açısından birçok faydası vardır. Farklı kullanım şekilleri bulunan kilin, cilt üzerinde harici olarak kullanımı yanında dahili kullanımı da azımsanmayacak kadar fazladır.

Kil, özellikle detoks için ve hastalıklara karşı vücudunu korumak isteyen insanlar arasında sağlıklı yaşam trendi olarak ön plana çıkıyor. Eski çağlarda daha iyi yaşam ve hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan kil, şimdi detoksifikasyon programına eklenebilen, güvenilir bir ürün olarak ABD ve Avrupa'da da trend olmuş durumda.

Kil çok eski tarihlerden itibaren hastalıklardan vücudu korumak için kullanılmıştır. Özellikle toprakla diğer medeniyetlere göre çok daha fazla haşır neşir olan Orta Afrika ve Avustralya'da yaygın olarak kullanılmaktadır. Maliyetinin çok düşük olması, doğal ve hazır olması da diğer bir tercih sebebidir.

Erzurum'da Pasinler ilçesinin dağlarından ham olarak çıkarılan kilin ilçe merkezinde satışı mevcut olup ilçeden Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde gönderilen kil, değişik katkı maddeleri ilave edilerek eczanelerde satılmaktadır.


Kilin Sağlığa Faydaları

Kil daha çok cilt ve deri sağlığı için kullanılmaktadır. Bazı kaynaklarda kil yemenin faydalı olduğunu ve nasıl yenileceğini açıklıyorlar. Fakat yenilerek tüketilmesinin bazı riskleri vardır. Bunun için kil yeme konusundan bahsetmeyeceğiz.

Kilin sağlığa faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Egzama, Deri ve Sedef Hastalıkları İçin Kil: Su ile karıştırılarak cilde uygulanan kil, kuruyana kadar bekletilir. Bu uygulama cildi bakterilerden temizler. Cildin üzerinde gözenekleri kapatarak hastalıklara neden olan toksinler aynı zamanda cildin daha erken yaşlanmasına neden olur. Ayrıca ciltte kızarıklık, leke, tahriş, alerji ve hatta cilt zehirlenmelerine bile neden olabilir. Düzenli olarak cilde uygulanacak bu uygulama sayesinde bütün bu sorunlardan kurtulmak mümkündür.


Kil Banyosu İle Vücut Temizliği

Deri vücudumuzun en büyük organlarından birisidir ve bütün vücudumuzu kaplar. Belki de bu yüzden yüzlerce deri hastalığı vardır. Çünkü deri vücudun en çok hasar gören ve bütün organları koruyan kalkan görevini üstlenmiştir. Bu yüzden sürekli ihmal edilen deri temizliği diğer organların sağlığı için hayati önem taşımaktadır.

Duş alınan suya bir miktar kil karıştırılması derinin bakterilerden ve toksinlerden temizlenmesini sağlar. Gözenekler açılır ve vücut daha fazla oksijen alır ve bu durum bütün organlara sirayet eder. Bunun dışında bu uygulama derinin nemlenmesini, iltihap sorunlarının giderilmesini ve pürüzsüz olmasını sağlar.


Hücrelerin Oksijen Almasına Yardımcı Olur

Hücrelerin oksijeni az, sorunlu veya düzensiz şekilde alması vücudun bütün organlarına yansır ve kişi halsizlik, çabuk hastalanma, çabuk yorulma başta olmak üzere birçok sağlık sorunu yaşar. Kil hücrelerin daha fazla oksijen almalarına yardımcı olur, çünkü hücrelerdeki hidrojenleri çekme özellikleri vardır. Böylece hidrojenden boşalan bölümlerde oksijene yer açılır.

Kilin hücrelerin daha fazla oksijen almalarını sağlaması, kil kullanan kişinin yukarıda bahsettiğimiz sorunlarla daha az karşılaşmalarını ve daha enerjik olmasını sağlar.


Kilin Mideye Faydaları

Midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına devam edebilmesi için içerdiği asit seviyelerinin sürekli olarak dengede olması gerekir. Birçok asit içeren mide de birinin diğerinden fazla olması mide ile alakalı bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden midede asit seviyelerinin sağlıklı düzeyde olması için bazı gıdalara ihtiyacı vardır.

Midenin uygun sinirimi gerçekleştirebilmesi ve asit seviyelerini normalde tutması için alkaliye ihtiyaç duyar. Bunu da kil sağlayabilir. Fakat kilin suya karıştırılarak veya diğer yollardan ağızdan alınmasının bazı riskleri vardır. Bu şekilde tüketilmesine dikkat edilmelidir.


Probiyotikleri Teşvik Eder

Probiyotikler özellikle sindirim sistemi sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Sağlıklı bir bağırsak duvarı ancak bu probiyotikler yardımıyla sağlanır ve zararlı bakterilere karşı bağırsak sağlığı korunmuş olur. Bu durum ayrıca sinir ve ruh sağlığı için de önemlidir.

Kil, probiyotikleri teşvik eder ve böylece bağırsaklar başta olmak üzere bütün vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca bu özelliği sayesinde bazı kanser çeşitlerine karşı engelleyici rol oynar.


Sindirim Sistemi Sorunlarını Rahatlatır

Bakterileri ve virüsleri engelleyen eden kil, bu özelliği sayesinde hafif mide bulantılarını ve kabızlık sorunlarını ortadan kaldırabilir. Bu özelliğinden dolayı da genelde hamile kadınlar, kabızlık sorunlarını ortadan kaldırmak için kullanır.

Kilin bağırsak sağlığını korumasının vücut sağlığına kattığı en önemli faydalardan bir tanesi de bağırsaklarda oluşabilecek enfeksiyonların kana karışmasını engellemek ve olası ciddi hastalıklardan bünyeyi korumaktır.


Kil Ağız Sağlığını Korur

Kilin diğer bir faydası ise ağız sağlığı için geçerlidir. Vücudumuzun görünen ve en önemli organlarından bir tanesi de ağızdır. Bu hassas organ, bakteri ve virüslerin saldırılarına maruz kalan ilk organlardan bir tanesidir. Bu yüzden ağız sağlığına azami derecede dikkat etmek gerekir. Kil, ağız sağlığının korunmasına, ağız içerinde yer edinen virüs ve serbest radikalleri ortadan kaldırarak katkıda bulunur. Bunun dışında kil, diş ve diş eti sağlığının korunmasına da katkıda bulunur.


Suyu Arıtır

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde sağlıklı ve temiz su sorunu her zaman gündemdedir. Suyun arınması aynı zamanda maliyetli bir işlemdir. Şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırmalar hâlâ devam etmektedir ve kilin ilerde magnezyumla birleştirilerek şebeke sularının arıtılmasında kullanılması noktasında umut verici sonuçlar alınmıştır.


Bebek Sağlığı İçin Kil Alternatif

Kil bebeklerin cildinde meydana gelen kırmızı renkli tahrişlere karşı iyi gelir. Ayrıca çok naif bir doğal temizleyici maddedir. Bebekler için kullanımı esnasında doğrudan çok az miktarlarda cilde uygulayabilirsiniz.


Kil Nasıl Tüketilir?

Eğer direkt ağızdan tüketmeyi düşünüyorsanız, haftada 1-2 kere bir çay kaşığı kili, bir kavanoz suyla karıştırın. Kil karıştırılmış suyu tüketin.

Kili banyo suyunuza karıştırarak da duş alabilirsiniz. Banyo suyuna 1 fincan kil karıştırarak duş almanız deri sağlığı açısından faydalıdır.

Ağız temizliği için bir bardak suya yarım çay kaşığı kil karıştırarak ağzınızı 30 saniye boyunca çalkalamanız yeterlidir.

Cilt sorunları için ise kili direkt olarak etkilenen kısma 20 dakika boyunca masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Böcek sokmalarına karşı kili bir miktar su ile lapa haline getirdikten sonra böceğin soktuğu kısma uygulayın ve gazlı bez ile bağlayın. 2 saat sonra gazlı bezi açarak söz konusu bölgeyi durulayın.

Cilt için de aynı şekilde tahriş olan kısma veya yüzün komplesine su ile lapa yaparak uygulayın ve 20 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra duru su ile arındırın.


Kil Maskesinin Cilde Faydaları

Kil maskesinin cilt açısından birçok faydası vardır. Kil maskesini uygulamak için cildin bir hastalığa maruz kalması şart değil. Çünkü doğal temizlik maddesi olan kil, sağlıklı ciltlerin toksinlerden temizlenmesini sağlar. Kil maskesinin cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Cildin toksinlerden temizlenmesini sağlayarak gözenekleri açar ve cildin sağlıklı bir şekilde nemlenmesine imkan verir.

Cilt hücrelerinin yenilenmesi için gereken oksijenin sağlıklı bir şekilde deviniminin gerçekleşmesine yardımcı olur.

Sürekli ve doğal yollarla temizlenen cilt, sağlıklı bir şekilde nemli kalır ve bu da yumuşak cilt sahibi olmanıza katkıda bulunur.

Cilt üzerinde meydana gelen tahriş, sivilce, akne, çil gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

Cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.


Kilin Zararları

Kilin sağlık açısından birçok faydalarının olduğunu detaylı olarak ele aldık. Şimdiye kadar kilin sağlık açısından bir risk taşıdığına dair bir araştırma sonucunun olduğunu söylemek zor. Fakat her şeye rağmen en doğrusu az miktarlarda tüketmektir. Sindirim sistemi, akciğer, böbrek hastalıkları ile sorun yaşayan kişilerin mutlaka doktorlarına danışarak kili ağızdan tüketmelidirler.


Tavsiyeler

Kilin özellikle cilt sağlığına ciddi anlamda katkısı olduğunu görüyoruz . Bu yüzden çok yaygın olarak cilt maskelerinde kullanılmakta. Fakat kilin su dışında ayrıca doğal zeytin yağı karıştırılarak uygulanmasının cilt sağlığına açısından daha fazla verim alınmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Bebekler için günümüzde özel şampuanlar var fakat yine de bunlar kimyasal maddeler içermektedir. Bu yüzden doğal yollarla bebeklerin temizliği ve cilt sağlığı için kilin kullanılmasını tavsiye ederiz.

Kaynak: www.faydalarizararlari.com

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Şubat 2017 21:12
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}