GÜNCEL

Erzurum, EYOF Açılış Sabahına Beyaz Gelinliği İle Uyandı

Erzurum, EYOF Açılış Sabahına Beyaz Gelinliği İle Uyandı
Erzurum, EYOF Açılış Sabahına Beyaz Gelinliği İle Uyandı


EYOF Açılış Seremonisine Kar ve Kırağı Süprizi!

34 ülkeden 700'e yakın sporcunun 9 farklı branşta yarışacağı EYOF festivalinin açılış seremonisini yapılacağı 12 Şubat Pazar'ının sabahına Erzurum beyaz örtü ile uyandı. Erzurum'da gece yağan kar ve oluşan kırağı, 'Şehir Gelinliğini Giymiş' söylemleini beraberinde getirdi.

Avrupa'nın dört bir yanından gelecek yaklaşık 1200 katılımcı ile gerçekleşecek, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) açılış seremonisi akşam saat 19.30'da Kazım Karabekir Stadyumu'nda yapılacak. Kar'ın kâr etmeye başladığı Erzurum EYOF açılış sabahına beyaz örtü ile uyandı. Geceden aralıklarla serpen kar şehri beyaza bürüdü. Sabah saatlerine doğru nemle birlikte soğuk hava ise kırağı oluşturdu.

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla Çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Hava scaklıklarının ise gece saatlerinde ortalama sıfırın altında 17 derece, gündüz saatlerinde ise sıfırın altında 4-5 dolaylarında seyredeceğini kaydediyor.


Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Atında Seyredecek

Meteoroloji kaynakları, Türkiye'nin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini bildiriyor. Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının hafif yağmurlu, Marmara'nın kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


Önümüzdeki Günlerin Hava Tahmini

12 Şubat Pazar günü Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunun kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmeye devam etmesi bekleniyor.

13 Şubat Pazartesi günü; Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu' nun doğusunun kar yağışlı, Karadeniz kıyılarının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul'da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı olarak hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği, ancak bu yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir kar örtüsü yapması beklenmiyor.

Bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle, hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Şubat 2017 11:18
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}