EKONOMİ

Maliye Bakanı Ağbal'ın Katılımı İle Erzurum Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Maliye Bakanı Ağbalın Katılımı İle Erzurum Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Maliye Bakanı Ağbal'ın Katılımı İle Erzurum Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi


Etso Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik; "Devletin Özverili Çabalarına Hepimiz Destek Olmalıyız"


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ; Yatırımcı İstikrar Ve Güven İster

Maliye Bakanı Naci Ağbal; "Şimdi Reform Zamanı"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen "Vergi ve İhracat Rekortmenleri Ödül Töreni", Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılımıyla Polat Resort Otel'de gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal erzurum'da

Törene, Bakanların yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan ile kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve basın mensupları katıldı. Törenin açış konuşmasını ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptı.

Bölgenin zor ekonomik şartlarına rağmen, ticaret yapan ve vergilerini ödeyerek kutsal bir görevi layıkıyla yerine getiren ticaret erbaplarını kutlayan Başkan Yücelik, verginin gelişmenin sigortası, ülkenin ekonomik ve toplumsal kalkınmasının en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Vergi bilincinin geliştiği ülkelerde, hesap verme ve hesap sorma kültürü de gelişir. Vergi bilincinin yerleşmesindeki en önemli iki etken; vergide adalet ve eşitlik ilkelerinin ne derece uygulandığıdır. Ayrıca, mükelleflerin adalet ve eşitlik ilkelerini nasıl idrak ettiği de vergi bilincinin yerleşmesindeki önemli etkenlerin başında gelir" diye konuştu.

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik


"Devletin Özverili Çabalarına Hepimiz Destek Olmalıyız"

Devletin, son yıllarda yaşanan seçim atmosferi ve akabindeki hain darbe girişiminden dolayı zarar gören ülke ekonomisini yeniden canlandırmak için samimiyetle ve büyük bir özveriyle çaba gösterdiğini kaydeden Yücelik şunları söyledi; "Önceki yıllarda uygulanan bölgesel teşvik sisteminin yanı sıra, cazibe merkezleri programı, KOSGEB Kredileri, Kredi Garanti Fonu'nun kefalet destekleri, nefes kredisi ve sicil affı gibi desteklerle ticaret hayatına destek sağlamaya çalışan hükümetin buna paralel olarak üretim ve istihdamı da artırmanın gayreti içerisinde olduğunu görüyoruz. Burada özellikle, sicil affı konusunda hükümetin ve iş dünyasının samimi çabalarına bankaların da aynı şekilde katkı sağlamalarını ve esnafın, tüccarın işlerini kolaylaştırmalarını istiyoruz."

Hükümetin Cazibe Merkezleri Programı'nı açıklamasının ardından Erzurum'un ciddi anlamda yatırımcıların dikkatini çektiğini anlatan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Cazibe Merkezleri Programını şu anda şehrimizin ekonomik anlamda kalkınmasına imkan tanıyan çok ciddi bir teşvik paketi olarak görüyoruz. Hükümetin bu yöndeki çabalarına hepimizin elbirliği, güç birliği yaparak katkı sağlamalıyız. Üretim ve istihdam seferberliği özellikle bizim bölgemiz için hayati önem taşıyor. Kalkınmanın yolu üretmekten ve çok çalışmaktan geçer. Bunu başarabilirsek zaten sosyal ve ekonomik refah kendiliğinden gelecektir."


Törende daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bir konuşma yaptı.

Son yüz yılın en büyük teşviğinin Doğu illerine verildiğini kaydeden Başkan Sekmen, bölgenin emniyet ve insan bilgi birikimi açısından önemli bir yer olduğunu dile getirdi. Sekmen, bölgenin zor şartları altında iş yapan ticaret erbabının ödediği verginin daha değerli olduğunu söyledi.


Kendi uçaklarımız kendi ülke vatandaşını vurdu

Törende milletvekilleri adına konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kamil Aydın da, Türkiye üzerinde emelleri büyük olan batılı güçlerin rüyalarının hala sona ermediğini ifade ederek, "Biz zannettik ki emniyetteyiz, kapımızı açık bırakabiliriz ama su uyudu, düşman uyumadı. Kendi uçaklarımız kendi ülke vatandaşını vurdu. Ama Allah'a şükür bu millet, tarihsel misyonu gereği bekasına sahip çıktı ve bu oyunu bozdu. 16 Nisan'da önümüzü açıp demir alıp harekete geçmeliyiz. Acı tecrübeler böyle bir öngörüyü ortaya koydu. Erzurum gibi ticaret ve yaşam açısında zor ekonomik şartlar açısında zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Sayın bakanımız da bizatihi kara kışa şahitlik etti. Gerekli yardımları yapacaklardır."


Akdağ'dan Ağbal'a 'Cazibe Merkezi' Teşekkürü

MHP Milletvekili Prof. Dr. Aydın'ın ardından konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, Cazibe Merkezleri Programı'ndan söz ederek, Erzurum'da işsizlik oranlarının çok yüksek olmadığını ancak bunun yüksek orandaki göçe bağlı olduğunu vurguladı. Büyükşehirlerdeki hayatında sıkıntılı olduğunu anlatan Bakan Akdağ, "Ama bu bölgelerde yaşamak daha kolaydır. Maliye bakanımız olmasaydı, bu cazibe merkezleri içerisine giremezdik. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yatırımcı istikrar ve güven ister. Dolayısıyla 16 Nisan kalıcı ekonomik güvenin korunmasında büyük bir imkandır. Bu meseleye karşı çıkanların arasında zengin batılı insanların çıkması çok manidardır. İstanbul'da hava alanı yapılırsa Frankfurt'taki hava limanı etkilenebilir" diye konuştu.


Ağbal; "Şimdi Reform Zamanı"

Maliye Bakanı Naci Ağbal da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Erzurum, Erzincan Bayburt ve Gümüşhane'yi içine alan Cazibe Merkezleri Programını birebir takip ettiklerini bildirdi. Her aşamada Kalkınma Bakanı'yla birlikte yapılacak yatırımlarda gerekli destekleri verdiklerini ifade eden Bakan Ağbal şöyle devam etti; "Siz rahat olun işinize bakın, yatırımlarınızı arttırın. İnşallah cazibe merkezleri sayesinde başta Erzurum olmak üzere Erzincan, Bayburt, Gümüşhane yatırımın ihracatın ve üretimin merkezi olacaktır. Bu 4 ilin ulaşım ve coğrafi konumu neticesinde bu illere önemli bir avantaj sağladı. 16 Nisan'dan sonra başvurular konusunda gerekli takipleri yapıp kalkınma bankasıyla birlikte yatırım desteğini vereceğiz. Şimdiden hayırlı olsun. Son 7-8 aydır önemli kararlara imza attık. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sonrasında oluşan bir güven ve karamsarlık havası vardı. 2016 Ağustos ayından beri ardı ardına ekonomiyi canlandıracak kararları aldık. Gerek kredi destek garanti fonu, gerek KOSGEB, vergi indirimleri, teşvik ve yapılandırmaları konusunda hepsi tek tek çalışıldı ve yatırımı, üretimi, ihracatı, istihdamı destekleyecek birçok kararı bu dönemde aldık."


"Yatırım, İstihdam Ve İhracat Artacak"

Maliye politikasının büyümede önemli bir fonksiyon üstlendiğinin altını çizen Bakan Ağbal, "Yatırımı ihracatı destekleyecek kararları bu dönemde aldık. Özellikle 2016'nın son çeyreğinde tekrar büyüme yönünde ekonomide bir gelişme var. Yüzler gülmeye başladı. İşler açılmaya başladı. 2017 yılı 2016'dan ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olacaktır. İhracat ve üretim yönünde bizi sevindiren gelişmeler ve göstergeler var. Özel tüketim harcamaları yönünden reel sektörde ve tüketici güven endeksinde gelecek günlere yönelik önemli gelişmeler var. 15 Temmuz'un oluşturduğu sıkıntıları, etrafımızda oynanan oyunların üstesinden geldik. Şimdi reform zamanı... Türkiye'de yönetim şeklinde radikal köklü değişim yapma zamanıdır. Büyük bir destekle kabul edilecek ve Türkiye'de yatırım istihdam ve ihracat artacaktır."

ETSO vergi rekortmenlerinin ödüllendirdi

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. İlk olarak ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra Kurumlar, Gelir, Gayri Menkul Sermaye İradı ve yüksek düzeyde ihracat yapan firmalar plaketlerini Bakanlar ve diğer protokol üyelerinin elinden aldı.

ETSO vergi rekortmenlerinin ödüllendirdi


Erzurum Vergi Rekortmenleri Listesi İçin Tıklayınız

Kaynak: ETSO

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Nisan 2017 12:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}