BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurumlu Kadınlara Bahar Temizliği İçin 20 İpucu!

Erzurumlu Kadınlara Bahar Temizliği İçin 20 İpucu!
Erzurumlu Kadınlara Bahar Temizliği İçin 20 İpucu!


Erzurum'da Kadınların Bahar Temizliği!


Koronavirüs salgının yaşandığı bugünler geçen yıllara kıyasla bayanlar temizliğe Her bahar evlerde hummalı bir bahar temizliği başlar. Tabiki yalnızca evlerde değil, hemen hemen her yerde baharla birlikte detaylı bir temizlik faaliyeti başlar.

Kışın soğuk günlerinin ardından havaların ısınması ile birlikte evlerde kapsamlı bir temizlik başlar Erzurum'da. Öyle ki ev halkı bazen şikayetçi olur bu hummalı çalışmadan. Peki temizlik yaparken dikkat edilecek püf noktaları neler. Bahar temizliğinizi kolaylaştıracak ipuçları:


Mutfak

Bulaşıklarınızı düzenli olarak yıkayın, lavabonuzun içerisinde kirli bulaşık kalmasın. Bulaşık fırçanızla lavabonuzu temizlemeniz de oldukça önemli.

Küf ve koku oluşumunu önlemek için buzdolabınızdaki fazla nemi bezle silin. Bozulmuş yiyecekleri mutlaka çöpe atın. Düzenli olarak buzdolabınızı tamamen boşaltıp kapak lastikleri de dahil olmak üzere her tarafını temizleyin.

Kullandığınız davlumbazın dışarıdan gelen havalandırma filtrelerinin olduğundan emin olun.

Deterjanlı bezle dolaplarınızı ve tezgahınızı silin. Tesisat borularınızda bir kaçak olup olmadığını kontrol edin ve temiz tutun. Evcil hayvanınız varsa onun yemeklerini de mutlaka kilitli poşetlerde saklayın.


Banyo

Banyo ve duş sırasında nemi azaltmak için özel havalandırma motorlu fan kullanın.

Banyo ve duş sonrasında mutlaka havluları kurutun. Küvetinizin ve duşunuzun içerisini çamaşır suyu ile temizleyin. Duş perdelerinizde ve paspaslarınızda küflenme belirtileri varsa değiştirin.

Armatürleri fırçayla temizleyin. Tesisatınızda bir sızdırma olup olmadığını kontrol edin.


Yatak odası ve salon

Toz akarlarını geçirmeyen yastıklar ve yatak pedleri kullanmaya özen gösterin. Yatak örtüleriniz mutlaka çamaşır makinesinde yıkanabilir özellikte olsun. Yastıklarınızı ve battaniyelerinizi her hafta 60 C’de yıkayın.

Boydan boya halılara elveda diyerek yıkanabilen halılardan ya da kilimlerden satın alın.

Kullandığınız elektrik süpürgesinin HEPA filtresi olmasına dikkat edin.


Dikkat etmeniz gereken diğer noktalar

Biblolar, dergiler ve kitaplar oldukça toz tutan eşyalar olduğu için sık sık tozunu almalısınız.

Uzmanlar kat kat kumaşlardan oluşan perdelerde akarların yaşayabildiğini söylüyor. Bu yüzden perdelerinizi olabildiğince ince, pamuklu ya da sentetik kumaşlardan tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Eğer çok katlı kumaşlardan yapılan perdelere sahipseniz sıcak suyla sık sık yıkamalısınız.

Bahar temizliği sırasında çocuğunuzun peluş oyuncaklarını yıkamayı unutmayın. Eğer etiketlerinde 60 C’de yıkama yapılmayacağına dair bir uyarı varsa buzdolabının dondurucu kısmında 24 saat bekletin. Soğuk hava mikropların ve akarların ölmesini sağlayacaktır.


Bahar temizliği için 20 ipucu

1- Artık kullanmadığınız elektrikli aletleri başkasına verebilir veya internetten satabilirsiniz. (Kurutma makinesi, tost makinesi, saç düzleştirici gibi)

2- Duş lifleri ve havluyla dolu banyo dolaplarınızı boşaltın. Emin olun hiçbir aile aynı anda 50 havluya ihtiyaç duyamaz.

3- Bütün gardrobunuzu boşaltın. Kıyafetlerinizi 'kalsın', 'gitsin' ve 'emin değilim' olarak üç parçaya ayırın. 'Gitsin' dediklerinizi başkasına verin; 'emin olmadıklarınızı' bütün temizliğiniz bittikten sonra tekrar gözden geçirin.

4- 'Eski günlerin hatırına' sakladığınız onlarca hatıradan kurtulun. Kimse bu kadar anıyla yaşamak istemez. Hafızanız size yeter.

5- Son kullanma tarihi geçmiş ürünler, ilaçlar ve diğer ürünlerinden kurtulun.

6- Üzeri tozla kaplanmış malzemelerinizi çöpe atın. Hastalık saçıyorlar.

7- Restoranlardan gelen plastik çatal-bıçaklar ve ketçap paketlerini sakladığınızı biliyoruz. Niçin?

8- Her alışveriş sonrası bakkaldan alıp eve getirdiğiniz ve ısrarla oraya buraya sıkıştırdığınız onlarca plastik poşete gerçekten ihtiyacınız var mı?

9- Dekorasyon malzemesi olmaktan başka bir işe yaramayan deko-yastıklarınız da başkasına gidebilir.

10- Hiçbir zaman okumadığınız ve okumayı da hiç düşünmediğiniz kitapları bağışlayın.

11- Hiçbir zaman malzemelerine bakıp yemek yapmaya kalkışmadığınız ve böyle bir şeyi yapmayacağınız da açıkça belli olan yemek tarifi kitapçıklarını da başkasına verin veya atın.

12- Milattan önceden kalan kupalar, tabaklar, yiyecek saklama kapları ve bardakların en üst raflarda ömür tüketmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?

13- Eski dergilerin, DVD'lerin, CD'lerin ve VHS kasetlerin icabına bakılması şart.

14- Evin orasından burasından sarkan gizemli kabloları, telleri ve her köşe başından fırlayan eski şarj aletlerini yok edin.

15- Zamanında niyeyse satın aldığınız ama asla kullanmadığınız mutfak aletlerini başkalarına verin. (Örneğin XXL greyfurt sıkacağı, mısır patlatma makinası gibi)

16- Bir yıldan fazla zamandır dolapta saklanan etler çöpe gidebilir.

17- Makbuzlar! Eski zamandan kalan bütün makbuzlar derhal çöpe!

18- Eğer home-ofis çalışmıyorsanız evinizdeki gizemli ofis teçhizatlarına gerek olmadığını düşünüyoruz: Zımba, delici, zımba telleri, zarflar, tipeks, 1 koli dosya kağıdı gibi...

19- Cumhuriyet öncesi dönemden kalma nikah davetiyeleri, nikah şekerleri ve çirkin çıktığınız nikah fotoğrafları da gidebilir.

20- 80'li yıllardan kalma rüküş saç bantları ve çantalarınızı da artık takmayacağınızdan emin olmak isteriz.

Kaynak: homeandcooktv.com, hurriyet.com

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
26 Mart 2018 09:56
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza