GÜNCEL

"Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur"

'Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur'
"Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur"


TV Haberciliği konulu söyleşi televizyon sunucusu, spiker Nazlı Çelik'in katılımıyla Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Merkezinde gerçekleşti.


Nazlı Çelik haberde tarafsız olmaya çalıştıklarını belirtirken "bazen tarafsızlığımızı kaybediyoruz" dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinin organize ettiği TV Haberciliği konulu söyleşi için konuşmacı olarak katılan Star TV ana haber spikeri Nazlı Çelik öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı.

Açılış konuşmasını yapan dekan yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım öğrencilere geldikleri için teşekkür ederken, gecikmeli gerçekleşen söyleşinin nedenini açıkladı.


"Yarının Mimarları Sizlersiniz"

Öğrencilere geldikleri için teşekkür eden Nazlı Çelik, kendilerini buraya davet eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Besim Yıldırıma teşekkürlerini sunarken öğrencilere "Yarının mimarları sizlersiniz" dedi.

Kariyerine nasıl başladığını bugünlere nasıl geldiğini anlatan Nazlı çelik stajyer olarak çalıştığı dönemde kültür-sanattan ekonomiye birçok dalda kendini denediğini ancak kendisine uygun olmadığını kendisini en uygun bulduğu alanın İstihbarat bölümü olduğunu vurguladı. Kendisini polis-adliye alanında uzmanlaştırdığını ifade eden Nazlı Çelik hayat kadınlarının hayatını dinlediğini belirterek "Hayatlara değmek dokunmak istedim" ifadesini kullandı.


"Bazen Tarafsızlığımızı Kaybediyoruz"

Spiker Nazlı Çelik tarafsız haber yapmaya çalıştıklarını dile getirirken kadın cinayetleri, çocuk istismarı, şehit haberleri gibi bazı haberlerde "bazen tarafsızlığımızı kaybediyoruz" dedi. Ülkenin milli birlik ve beraberliğini, sükuneti bozacak haberlere ise bültende yer vermediklerini kaydetti.

Nazlı Çelik ağızlarından çıkan her sözü dikkatle seçtiklerini belirtirken bazı haberleri sunduktan sonra yargılandığını ifade etti. Bu olayı bir örnekle açıklayan Nazlı Çelik: "Teröristlerle ilgili bir canlı bomba listesi yayınladık. Kendisinin ismini o listede verdiğim için beni şikâyet etti. Bana terörist diyemezsin ben öğrenciyim dedi. Bu olaydan 2 yıl sonra vatan caddesinde bir çatışma çıktı. Üzerlerinde bomba bağlı iki terörist yatıyor. Daha sonra yerde yatan kızın beni şikâyet eden kız olduğu ortaya çıktı."


"Gazeteci Merak Edendir, Çomak Sokandır"

Yaptığımız haberlerin herkesin hoşuna gitmeyeceğini kaydeden Nazlı Çelik yaptığı haberlerden dolayı çoğu kez tehdit aldığını vurgulayarak, "gazeteci merak edendir, çomak sokandır." İfadesini kullandı.

Gazetecilik mesleğinin korkuyla yürümeyeceğinin altını çizerken olayların yaşanmadan anlatılmayacağını dile getirdi. Bir işin mutfağından geçmeden o işin verimli olamayacağını ifade eden nazlı çelik şu ifadelere yer verdi: "Bugün bir röportaj olsa yine ben kendim gidip yaparım çünkü ben orayı görmezsem orada ne yaşandığını bilmezsem anlatamam. İnsanlar oralarda neler yapıyor, nasıl yaşıyor görmeden anlatamam."


"Üç Kelime Ali Şehit Oldu"

Dağlıca sadece şehit haberleri olduğu zaman gündeme gelen bir yer diyerek sözlerine devam eden Nazlı ÇELİK, askerlerimizin dağda bu vatanı nasıl savunduklarını, neler çektiklerini insanlara bir nebze de olsa göstermek için Hakkari'de neler yaşadığını öğrencilerle paylaşırken bir anısını da anlattı: "Bir gün bir yerde oturuyoruz. Biz çekime gideceğiz askerler de operasyona gidecek. Daha sonra yine oturduk aynı yerde anlatıyorlar operasyonda ne oldu ne bitti. Bende Sabah yanınıza Ali vardı o nerde diye sordum. Ali şehit düştü dediler. Üç kelime Ali şehit oldu. Ama Ali'nin annesi babası ve oğlu vardı onlar yarım kaldı."

Bir başka anısını şöyle paylaşan Nazlı Çelik: "Askeri helikopterdeyiz. Helikopteri de askerler koruyor. Çarşı günündeyiz. Nazlı hanım bir selfie çekelim dediler. Kaldırdım telefonu selfie çektik. Asker kendi sayfasında paylaşmıştı. 22 gün sonra şehit oldu."


"Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur"

Konuşmasına devam eden Nazlı Çelik bir yerde canlı bomba patlatıldığında, olay olduğunda annelerimiz aman çocuğumu oraya göndermeyeyim, alışveriş merkezlerine göndermeyeyim düşüncesinde olduklarını vurgularken "televizyonda seyretmekle orada olmak arasında çok fark var. Doğuda ölüm askerlerimizin bir nefes ilerisinde. Onlar bu vatan için, bizler için korkusuzca çarpışıyorlar. Türkün Türk'ten başka dostu yoktur." Şeklinde konuştu

Olayların kanıksanmaması gerektiğinin altını çizen spiker Çelik, acı olayların hafızamızdan birkaç gün içinde silindiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "60 saniyede bir şehit haberleri geliyor. Ama hayat 60 saniyeden ibaret değil. Şehit askerlerin çocukları yetim kalıyor, aileleri yarım kalıyor. Bizim için canlarıyla bedel ödeyen bu insanlara hak ettikleri saygıyı vermeliyiz. Bende bunun için bu yola baş koydum. Askerlerimizin polisimizin bu vatan için neleri göze aldıklarını canlarını ortaya koyup neler yaptıklarını göstermek için gittim. Oralarda Kürt halkını dinledik. PKK terör örgütünden neler çektiklerini, dertlerini anlattılar."

Bu toprakların değerli olduğunu vurgulayan Nazlı Çelik "Türk, Kürt, Azeri, Çerkez umarım bu toprakları içinde huzurlu yaşamayı başarabiliriz." dedi.

Söyleşinin sonunda Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akbulut Star TV ana haber spikeri Nazlı Çelik'e plaket takdim etti. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım tarafından ise Nazlı Çelik'e onun adına dikilmiş bir fidan belgesi hediye edildi.

Kaynak: Erdoğan Akbulut, Çiğdem Öz, haberin devamı için gazete.atauni.edu.tr

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Mayıs 2017 11:30
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}