GÜNCEL

Erzurum'da 98 Yıllık Gurur

Erzurumda 98 Yıllık Gurur
Erzurum'da 98 Yıllık Gurur


Erzurum Kongresi'nin 98. Yıldönümü Kutlamaları


Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kongresi'nin 98. Yıldönümü kutlamalarının ardından yaptığı açıklamada, o günkü oynanan oyunların devam ettiğini ifade ederek, "98 yıl önce dedelerimizin verdiği mücadeleyi bugünde torunları vermiştir" dedi.

Erzurum Kongresi'nin 98. yıldönümü kentte düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler ilk olarak Havuzbaşı'nda başladı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Mehmet Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, STK Temsilcileri, Anadolu Vilayetlerinden gelen Erzurum delege torunları ile çok sayıda vatandaşımızın da katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasına müteakip, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Kutlama mesajları okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı bir konuşma yaptı ve şiirler okundu.

Burada yapılan konuşmaların ardından protokol yetkilileri Milli Mücadele'nin kararlarının alındığı tarihi Kongre Binası'nda yerlerini aldı. Kongre delegelerinin Türk Bayrağı'nı Vali Seyfettin Azizoğlu'na teslim ettiği törende, Atatürk ve temsili delegelerin dualar eşliğinde salona girmesinden sonra o tarihi an oyuncular tarafından sahnelendi. Konuşmalara müteakiben, Kongre Binasındaki Esmaü'l Hüsna ve karma resim-heykel sergilerini gezen protokol, ardından mehteran takımının kahramanlık türküleri eşliğinde muharip uçak gösterisini izlediler.


Özgürlük ateşi Erzurum'dan yakılmıştır

Kongre binasında yapılan program sonrasında bir açıklama yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kongresi'nin 98. yılını kutladı.

98 yıl önce alınan kararların ülkenin kaderini değiştirdiğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, "Kongre binasında bundan 98 yıl önce kongre başkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Doğu Anadolu vilayetlerinden gelen delegelerle beraber, Anadolu'nun ilk özgürlük ateşini dedelerimiz, atalarımız bu bina da yakmıştır. Erzurum'da yakılan bu özgürlük ateşi, tüm yurdun kurtuluşuna vesile olmuştur. O gün alınan kararlar da, 'Mevcut sınırlar içerisinde vatan bir bütündür parçalanamaz', 'Bu ülkede asla manda ve himaye kabul edilemez', 'Milletin kaderini yine millettin kendisi belirleyecektir.' denilmişti ve aynısı da oldu. Millet o gün yıkılmak istenen devletini yeniden kurdu ve bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etti. Bugün bu ülke geleceğine güvenle bakıyor. Dostuna güven, düşmanına korku salarak, yoluna devam ediyor" dedi.


Oyunlar bitmiyor

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu geçmişte yaşanan hain oyunların aynı şekilde devam ettiğini ve süreceğini de söyledi. Bugün Türkiye'nin mazlum ve mağdurun ümidi olduğuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemiz üzerinde o günde oynanan oyunlar vardı, bugünde oynanan hain emeller ve oyunlar var. Bundan sonrada bu oyunlar oynanmaya devam edecektir. Ama o günün evlatları olan bugünün çocukları da dün olduğu gibi bu gün de düşmana karşı tek vücut olmuşlar ve şanlı bayrağımızı gönderden indirmemişlerse, bugünde torunları aynı azim ve imanla bayrağını gönderde dalgalandıramaya devam edeceklerdir. Ezanlar susmayacak, okunmasına devam edecektir. Dostlarımız ve dünyadaki bütün mazlum ve mağdur ülkeler müsterih olsun, onların ümitgahı olan Türk milleti var oldukça, ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalandıkça, dünyada barışın, huzurun ve kardeşliğin teminatı Türkiye ve Türk milleti olacaktır. Türk milleti bugün de tek vücut olup, yine dimdik ayaktadır ve dostlarına güven vermeye devam etmektedir." dedi.

Program sonunda, Vali Azizoğlu ve yetkililer, o gün delege olanların torunlarıyla bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
25 Temmuz 2017 10:18
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}