GÜNCEL

ABD Kültür Ataşesi Williams'ın Atatürk Üniversitesi Ziyareti

ABD Kültür Ataşesi Williamsın Atatürk Üniversitesi Ziyareti
ABD Kültür Ataşesi Williams'ın Atatürk Üniversitesi Ziyareti


Rektör Çomaklı, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Williams'ı Ağırladı


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Angela Angie Williams ve ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Bölümü Üniversite Eğitim Koordinatörü Deniz Can, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti

Konuklarını makamında ağırlayan Rektör Çomaklı, Kültür Ataşesi Angela Angie Williams'a Atatürk Üniversitesinden bahsetti. 60 yıllık kadim bir üniversite olduklarını söyleyen Çomaklı, 300 binden fazla öğrenci kapasitesiyle Türkiye ve dünyanın dört bir yanına hitap ettiklerini söyledi

Çomaklı: "Üniversitemiz, 78 ülkeden 3 binin üzerinde uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bu öğrencilerimiz arasında ABD'den gelen öğrencilerimiz de var. Çeşitli ülkelerin üniversiteleriyle ortak yürüttüğümüz proje ve anlaşmalar var. Bu proje ve anlaşmalarla öğrenci ve akademisyen değişimi yapabiliyoruz. Böylelikle ülkeler arasında hem bilimsel, hem de kültürel anlamda gelişme yaşanıyor. ABD'nin Nebraska Üniversitesi, 1957'de üniversitemizin kuruluşunda önemli bir rol üstlenmiştir. İki kardeş üniversitenin ilişkileri zamanla artarak günümüze kadar gelmiştir ve ortak projeler hala devam etmektedir. Projesi bana ait olan ve bu yıl hayata geçireceğimiz çalışmamızla, artık her ülkeden sorumlu olan bir akademisyenimiz görev yapacak. Görevli olan akademisyenimiz, sorumlu olduğu ülke ile üniversitemiz arasında eğitim, kültür, bilim ve sosyal açıdan kültür elçiliği yapacak" dedi.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı'ya misafirperverliği için teşekkür eden Kültür Ataşesi Williams, Atatürk Üniversitesini çok beğendiğini ifade ederek, yeniden gelmek istediğini söyledi.

Williams: "Türkiye'deki üniversitelerde az sayıda Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü var. Bunlardan birisi de Atatürk Üniversitesinde... ABD Büyükelçiliği olarak üniversitenizde eğitim veren Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümüne destek vermek istiyoruz. Yapacağımız anlaşmayla, bölümde görev yapan akademisyenlere öğrencilere eğitim araç gereçleri vermek istiyoruz. Böylelikle hem öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunacağız hem de Atatürk Üniversitesiyle gelecekte yapılacak projelerin temelini atacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardında Rektör Çomaklı Kültür Ataşesi Williams'a Kur'an-ı Kerim ve Erzurum'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Atatürk Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Ağustos 2017 10:14
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}