ŞEHRİ KEŞFET

Bu Lokomotif Kaç Yaşında?

Bu Lokomotif Kaç Yaşında?
Bu Lokomotif Kaç Yaşında?

Demir Yolu, Açık Hava Müzesi, Erzurum Garını Gezdiniz Mi?

Erzurum'un tarihi tren garı demir yolu meraklılarını bekliyor. İstasyon mahallesinde bulunan gar binası önünde, yüzyıllık demir yolu araçları sergileniyor. Ayrıca hazırlıkları tamamlanan gar müzesi ise açılışının yapılacağı günü bekliyor.

Erzurum tren garı

Doğu Ekspresinin Durağı Erzurum Garı...

Erzurum denilince akıllara gelenlerden biride Doğu Ekspresi oluyor. Erzurum Portalı olarak Ankara'dan yola çıkıp Erzurum'a ve buradan Kars'a uzanan demir yolunun dadaşlar diyarındaki garını sizler için fotoğraflıyoruz.

Erzurum tren garı

Geçmişin İzlerini Taşıyan Asırlık Buharlı Lokomotif...

Objektiflerimizin deklanşörüne dokunurken dikkatlerimize 1918 Alman yapımı lokomotif yansıyor. Merakla inceliyor ve geçmişin izlerini görüyoruz. Dili olsa da konuşsa, 'Ne anıları var?', 'Bizlerle paylaşsa' diye düşünüyoruz.

Erzurum tren garı

Tender Yağı ve Su İle Çalışmış..

50 km hıza ulaşabilen lokomotifin, tender yağı ve su ile çalıştığını öğreniyoruz. Buharlı lokomotifin 1950 yılına kadar TCDD 2. Bölge Ankara Lokomotif Deposunda hizmet verdiğini, bilgi levhasından okuyoruz.

Erzurum tren garı

1980'e Kadar Erzurum'luya Hizmet Sunmuş...

1950 yılından sonra 4. Bölge Erzurum Lokomotif Deposunda hizmet veren Buharlı Tren, 1980 yılında emekliye ayrılmış. Bir manada yerini dizel lokomotiflere devretmiş. Günümüzde ise Erzurum tren garı yerleşkesinin en değerli aracı konumundadır.

Erzurum tren garı

Tarihi Demir Yolu Araçları, Açıkhava Müzesinde...

Öte yandan gar yerleşkesinde bir birinden farklı demir yolu araçları sergileniyor. Tarihi binayı gezerken dikkatimize, 'Gar Müzesi' levhası ilişiyor. İçeri girmeye çalışıyoruz. Kapısı kilitli olan ve on yıllar önce kullanılan iletişim araçlarının sergilendiği müzenin ise 'Yetkililerden edindiğimiz bilgi' yakın zamanda açılacağı ifade ediliyor.

Erzurum tren garı

Doya Doya Erzurum Suyu İçin...

Yolcunuzu beklerken dinlenme salonlarında çay içebileceğiniz veya yerleşke alanında bulunan çeşmeden kana kana su içebileceğiniz Erzurum Garı, Yakutiye ilçesi, İstasyon Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Telefon ile iletişim ise (0442); 234 9538 numara ile mümkün.

Erzurum tren garı

Ankara'dan Kars'a Doğu Ekspresi Saatleri

Doğu ekspresinin sefer saatleri ise Kars'tan gelip Ankara'ya giden tren için her gün, kalkış saati; 12:20 olarak beliriyor. Ankara'dan gelip Kars'a giden tren için kalkış saati; 14:45 olarak beliriyor.

Erzurum tren garı

Erzurum tren garı

Erzurum tren garı

Erzurum tren garı

Erzurum tren garı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Ekim 2017 14:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}