GÜNCEL

Alıç'ın Faydaları Saymakla Bitmiyor, Bir İki Hafta İçinde Yiyemezsen Seneyi Bekle!

Alıçın Faydaları Saymakla Bitmiyor, Bir İki Hafta İçinde Yiyemezsen Seneyi Bekle!
Alıç'ın Faydaları Saymakla Bitmiyor, Bir İki Hafta İçinde Yiyemezsen Seneyi Bekle!

Sonbaharın Renkleri ve Kışın Habercisi Meyveler Tezgahlarda!
 

Erzurum'da kışın habercisi sebze ve meyveler sırasıyla satışa çıkıyor. Son günlerde tezgahlarda satışa çıkan ise sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen Alıç oldu.
 

Şalgam, mısırı, kuşburnu, fasulye ve salata derken son olarak tablalarda yüksek ve sert iklimlerin meyvesi alıç satışı başladı. Sonbahar meyvelerinden olan Alıç'ın kırmızı, beyaz, sarı, yeşil, pembe olan türleri var. Değişik tatlar içeren Alıç, Anadolu coğrafyasında, antioksidan olarak zengin bir meyve olarak biliniyor. Ormanlık ve çalılık yerlerde yetişiyor.

Alıç

Faydaları Saymakla Bitmiyor...

Alıç, migrene, kalp ritmi bozukluğuna karşı faydaları biliniyor. Ayrıca, kalp çarpıntıları, kalp kaslarında güçsüzleşme ve zaafiyet, hipertansiyon, damar sertliği gibi sağlık problemleri için öneriliyor. Sinir sistemini yatıştırıcı olarak, idrar söktürücü, ishal kesici, kabız yapıcı özelliği dikkat çekiyor. Göğüs ağrısına karşı etkili olma özelliği ile birlikte, bağırsak enfeksiyonları, bazı mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa karşı oldukça faydalı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Alıç meyvesi kanda bulunan kötü kolesterol ve kandaki yağ oranını düşürmekte, yine kalp ve akciğer çevresinde yağlanmanın önüne geçmektedir

alıç erzurum

Bilinen Bir Zararı Yok...

Alıç'ın bilinen bir zararı olmamakla birlikte insan sağlığı için faydalı olduğu ifade ediliyor. Erzurum'da Alıç satışının yapıldığı noktalar Gürcükapı cami çevresi ve Yakutiye Medresesi önü Yukarı Mumcu caddesi olarak biliniyor. Buralarda tablada kilosu geçen yıllar 15 TL ile paketleri 3 ve 5 TL olarak satışa sunulurken bu yılda fiyatlar aşağı yukarı aynı.

alıç

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Ekim 2021 11:05
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}