ŞEHRİ KEŞFET

Böbrek Hastalarının Şifa Kaynağı Bu Acısu'dan Haberiniz Var Mı?

Böbrek Hastalarının Şifa Kaynağı Bu Acısudan Haberiniz Var Mı?
Böbrek Hastalarının Şifa Kaynağı Bu Acısu'dan Haberiniz Var Mı?

Şenkaya'daki acısu böbrek hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığın şifa kaynağı...

Yurdumuzun birçok yerinden doğal olarak çıkan acısu Erzurum'da Şenkaya ilçesine bağlı Aydoğdu ve Sarıkayalar mahalleleri arasında çıkıyor. Şifalı acısuyun böbrek hastalıkları, göz hastalıkları, sindirim sistemine ve cilt hastalıklarına iyi geliyor.

Yöre halkı tarafından yıllardır tüketilen acısu özellikle böbrek hastalarına şifa kaynağı oluyor. Böbreklerdeki kum ve taşları temizleyen acısuyun son zamanlarda ulaşım yolunun yapılması ve su kaynağının düzenlenerek çeşme haline getirilmesi ile birlikte ziyaretçileri artmaya devam ediyor.

Acısu Erzurum'un Neresinde?

Oltu'ya yaklaşık 50 km ve Şenkaya Akşar'a 10 km uzaklıkta yer alan bu şifalı su Erzurum-Ardahan Karayolu üzerinde, Aydoğdu ve Sarıkayalar mahalleleri arasında Pınar Orman İşletme Şefliği 265 nolu bölme içerisinde yer alıyor. Daha öncesinden dağlık ve ulaşımı zor bir alanda bulunan kaynağın Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlıalan Mahallesi'ne çıkan karayolunun kenarına taşınması ile birlikte artık karayolu ile sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor.

Acısu Şifa Dağıtıyor

Yörede acısu olarak isimlendirilen şifalı su birçok hastalığın şifa kaynağı. Özellikle böbrek taşı ve kumunun temizlenmesinde, mide rahatsızlıklarının giderilmesinde, cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde ve göz hastalıklarının tedavisinde doğal olarak alternatif şifa kaynağı olarak öneriliyor.

Fotoğraf: İdris Altuner

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Temmuz 2018 10:50
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}