GÜNCEL

'Aralık Sonunda, Erzurum'a Yağmur Yağdı' Deseniz, Kimse Size İnanmaz!

Aralık Sonunda, Erzuruma Yağmur Yağdı Deseniz, Kimse Size İnanmaz!
'Aralık Sonunda, Erzurum'a Yağmur Yağdı' Deseniz, Kimse Size İnanmaz!

Erzurum Böylesine İlk Defa Şahit Oluyor!

Türkiye'nin dört bir tarafında, kar, kış ve soğuk denildiğinde akla ilk gelen şehir olan Erzurum tarihi günler yaşıyor. 2017 Aralık ayının 20'sinin yaşandığı bugün, il merkezine gün boyu yağmur yağdı. Şehirde vatandaşlar il dışındaki akrabalarını Erzurum'a yağmur yağdığına ikna edemedi.

'Vuvv, Kıyamet Kopacak!'

İklim değişiliği ve barajların etkisi ile eski kışların yaşanmadığı Erzurum için meteoroloji kaynakları bugün, karla karışık yağış bekliyordu. Yüksek kesimler değerlendirildiğinde kısmen gerçekleşen bu tahmin şehir merkezinde gerçekleşmedi. Erzurum'da il merkezi gece saatlerine kadar yağmur aldı. Şehirde genellikle yaşlı anne babalarıyla iletişime geçip dışarıda yağmur yağdığını söyleyen dadaşlar ilginç diyaloglar yaşıyor. Edindiğimiz bu diyaloglar arasında, "Vuvv, kıyamet kopacak!', 'Rabbimin işine akıl sır erdirilmez', 'Bele gider ise yazın hava çok soğuk olur!', 'Barajların etkisi!' ön plana çıkıyor.

Erzurum Aralık Ayı Yağmur

88 Yılın Değerlendirmesi..

Öte yandan meteorolojiden edindiğimiz bilgide, 2005 yılının Aralık ayının 4'ünde hava sıcaklığı, 88 yılın en yükseği olarak 14 derece kaydedilmiş. Ayrıca, 2002'nin Aralık ayının 28'inde ise 88 yılın en düşük hava sıcaklığı olarak sıfırın altında 37 derece kaydedilmiş.

Önümüzdeki günler nasıl mı olacak? Meteoroloji tahminlerine göre Pazartesi gününe kadar kar yağışı var. Hava sıcaklıkları ise ortalama, gece saatlerinde sıfırın altında 4 derece, gündüz saatlerinde ise 1 derece olarak tahmin ediliyor.

Erzurum Aralık Ayı Yağmur

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Aralık 2017 18:46
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}