GÜNCEL

Kahramanlar Anıtından 7 Kare ve Azerbaycan'ın Nene Hatun'u Paşeyeva'dan Önemli Açıklamalar!

Kahramanlar Anıtından 7 Kare ve Azerbaycanın Nene Hatunu Paşeyevadan Önemli Açıklamalar!
Kahramanlar Anıtından 7 Kare ve Azerbaycan'ın Nene Hatun'u Paşeyeva'dan Önemli Açıklamalar!

Azerbaycan'ın Nene Hatun'u Paşeyava, Karabağ'ı Bir Gece Ansızın İşgalden Kurtarabiliriz

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun ve Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde yaptırılan Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtı'nın açılışı yapıldı. Programda konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Karabağ'ı Bir Gece Ansızın İşgalden Kurtarabileceklerinin altını çizdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Ankara Büyük Elçiliği, Eko Avrasya Derneği ve Türk Dili ve Edebiyat Erzurum Şubesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci gününde açılışı yapılan anıt 4 kahramanı anlatıyor.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Memedov Gönüllere Dokundu...

Programda Azerbaycan Devlet Sanatçısı Lale Memedov'da mini bir konser verdi. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, törendeki konuşmasına, şair Mithat Cemal Kuntay'ın "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okuyarak başladı.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Dağlık Karabağ'a Gidip Toprağımızı İşgalden Azat Edeceğiz...

Dağlık Karabağ'a da bir gece ansızın girerek işgalden kurtarmak istediklerini vurgulayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Biz Afrin'e girende ne dedik 'Bir gece ansızın gelebiliriz' biz de Türk Devleti'nin evladıyız, biz de gittik mi bizi de kimse durduramaz. İnşallah bir gece ansızın yolumuzu Dağlık Karabağ'a da gidip toprağımızı işgalden azat edip böyle güzel etkinliklerimizi de orada da yapacağız. Benim kalbim hep Erzurum'da benim kalbim hep vatan toprağında. Ben buradan hiç gitmem ki tekrarda geleceğim, Erzurum hep benim kalbimde" diye konuştu.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Paşeyava, Erzurum Önemli Bir Kale...

Erzurum'un, hem Azerbaycan hem Türkiye hem de Türk dünyası için önemli bir kale olduğunun altını çizen Paşayeva, "Burası Ermeni çeteleri ve arkasındaki güçlerin planlarıyla çok zulüm görmüştür, bunların hepsini biliyoruz. O yüzden Erzurum kolay şekilde Erzurum olmadı. Erzurum düşmana öyle bir ders vermiş kahraman bir şehirdir ki o kahramanlık tarihinin 100. yıldönümünde dedelerimizi, ninelerimizi alkışlamak gerekir. O dönemde Azerbaycan topraklarında da aynı insanlık dışı cinayetleri yapmışlar. Vatan evlatları canlarını, mallarını vermişler ama vatanlarını vermemişler" dedi. Paşayeva, vatan topraklarının daha güçlü olması için adını tarihe yazanların büyük işler yaptığını belirterek şunları söyledi: "Birinci Dünya Savaşı sırasında Türk Kafkas İslam Ordusu, kahraman Nuri Paşa başkanlığında Ermeni çeteleri ve arkasındaki güçlerin insanlık dışı faaliyetlerine karşı Azerbaycan'a desteğe gelmiştir. İletişimin olmadığı dönemde o ruh ve fikir birliği ile gitmiş ve devletimizin güçlü olması için hayatlarını feda etmiştir. Çünkü neresi olursa olsun vatanımıza el uzatanın elini kesmeyi birlikte başarırız. O dedelerin torunlarıyız ki biz de bunu yapma ruhu ve gücündeyiz." Anıt açılışının önemli bir vefa örneği olduğunu ifade eden Paşayeva, "Afrin'de terörün kökünü kazımak için mücadele eden ve 'Ülkümüz kızıl elma' diyen Mehmetçiklerimize selam olsun. Her şeyimizle kardeşleriniz olarak yanınızdayız ve gerekirse canımızı bu vatana feda ederiz. O yüzden bilsinler ki karşılarındaki sadece Türkiye değil. Türkiye'nin sesine ses verecek on milyonlarca milletin evladı bir gecede hepsi bir arada olur."

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Ilıcalı, İki Devlet Tek Milletiz...

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da, "İki bayrakla kürsüye çıktım iki devlet tek millet diyerek. Bu bayraklarda çok fazla ortak nokta var, şehidin kanı iki bayrakta da var, bağımsızlık iki bayrakta da var. Doğduktan mezara kadar biz birlikteyiz, dostlarımız müşterek, düşmanlarımız aynı, bugün ki tarihi kültürel etkinlikte de bulunmaktan mutluyuz" dedi.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Aydemir, Anıt Geçmişi Unutturmayacak...

Anıtın kendi mahallesine yapılmasından mutlu olduğunu ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, "Buranın benim için özel bir anlamı var, burası benim mahallem, babamın oturduğu yer. Dolayısıyla park benim için çok daha yürek ferahlatan yer oldu. Belediye Başkanımız milli ruhu açığa çıkarmada çok sayıda yatırımı oldu kendisine minnettarız. Bu anıtla birlikte 100. yıl sürekli hatırlanacak" diye konuştu.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Tavlaşoğlu; Dilimiz Bir, Dinimiz Bir, Canımız Bir, Kanımız Bir...

Anıtın birlikteliği taçlandırmak adına önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, "Dilimiz bir, dinimiz bir, canımız bir, kanımız bir bu kadar birlikteliğimizi bugün burada Azerbaycan Bulvarı'nda Haydar Aliyev Parkı'nda taçlandırmak adına ve gelecek nesillere bu birlikteliğimizi aktarmak adına tarih bilinci aktarmak adına bugün burada anıtımızı açtık" şeklinde konuştu.

Öte yandan, açılış programına AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Av. Ayşe Deniz Çelik, Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Eko Avrasya Erzurum Şube Başkanı Hikmet Eren, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Kahramanlar Anıtı Erzurum

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Mart 2018 13:05
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}