GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 10 Binler Erzurumlu Şehit Kır İçin Saf Tuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 10 Binler Erzurumlu Şehit Kır İçin Saf Tuttu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 10 Binler Erzurumlu Şehit Kır İçin Saf Tuttu

Çifte Minareli Medrese Önü Tarihi Günlerden Birini Yaşadı

Erzurum, Zeytin Dalı Harekatında şehit olan vatan evladını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saf tuttuğu Çifte Minareli Medrese önünde kılınan cenaze namazı sonrası ebedi istiratgahına 10 binlerle uğurladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır (25); memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

İlk Tören Hava Meydan Komutanlığında...

Erzurum şehdi için ilk tören Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda düzenlendi.

Şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, askeri uçaktan askeri tören mangasınca alınıp bir süre omuzlarda taşınarak katafalka konuldu. Kır'ın cenazesi Erzurum İl Müftü Vekili Fikrullah Çakmak'ın okuduğu duanın ardından Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Burada yapılan törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, şehidin ailesi, yakınları ve askeri erkan katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Kır'ın Cenaze Törenine Katıldı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın Erzurum Ulu Cami yanındaki Çifte Minareli Medrese önünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Kılınan Cuma namazının ardından Erzurum Çifte Minareli Medrese önünde çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde; Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de hazır bulundu.

Kılınan cenaze namazının ardından yaptığı kısa konuşmada, şehit Muhammed Kır için Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili Peygamberimize en yakın olan bir makama uğurlayacağımız sevgili Muhammet'imize öncelikle bu şahadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar Sevgili Peygamberimize ve peygamberlere en yakın makamda muamele görecekler, düşünmesi gereken biziz. Akif merhumun ifade ettiği gibi, 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, / Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.' Peygamber Efendimize uğurluyoruz, inşallah komşu olacaklar" sözlerine yer verdi.

Teröre karşı verilen mücadelede ve Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda fethin ve müjdenin yakın olması temennisinde bulunarak sözlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende şehidin babası Zeki Kır ve yakınları ile de görüşerek başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası yapılan duaların ardından, askerî tören mangası ve şehit yakınlarınca top arabasına konan şehit Muhammed Kır'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Kars Kapı Şehitliği'ne götürüldü.

Şehit Piyade Teğmen Kır'ın cenazesi çok sayıda vatandaşın katılımıyla Kars Kapı Şehitliğinde dualarla ebediyete uğurlandı. Tören sonunda Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu şehidin tabutuna sarılan al bayrağı, şehidin babası Zeki Kır ve kardeşlerine teslim etti.

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Erzurum Şehidini Toprağa Verdi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
16 Mart 2018 23:34
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}