BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurum'da Boks, Güreş, Atletizim ve Kayakçı Denince Akla Kim Gelir?

Erzurumda Boks, Güreş, Atletizim ve Kayakçı Denince Akla Kim Gelir?
Erzurum'da Boks, Güreş, Atletizim ve Kayakçı Denince Akla Kim Gelir?

Bir Çok Sporcu Yetiştiren Erzurum'un Unutulmayanları

Erzurum'da boks denilince akla ringlerin Balkan Şampiyonu Nazif Kuran, güreş denilince minderin güçlü ismi Dursun Ali Kishalı, atletizim denilince yorulmak bilmeyen Yılmaz Sakallı ve kayakçı denildiğinde Hüseyin Öz akla geliyor.

Geçtiğimiz yılarda, Erzurum Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü takdir toplayan bir çalışmaya imza atarak Erzurum'lu olan sporun duayenlerini tecrübelerini paylaşmaları için gençlerle buluşturdu.

Tekrarın beklendiği 'Tecrübelerimi Paylaşıyorum' paneli kapsamında eski yıldızlar, başarılı sporcular yetişmesi için en büyük görevin ailelere ve antrenörlere düştüğünü katılımcılarla paylaştılar.

Erzurum'lu Boksör, Güreşçi, Atletizimci ve Kayakçı

Moderatör Taşkesenligil Oldu...

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in Moderatörlüğünü yaptığı panelde salona duayen isimler alkışlarla girmiştiler.

Gördükleri ilgiden bir hayli memnun kalan eski spor yıldızları, kendi özgeçmişleri için hazırlanan görüntüleri izledikten sonra panele geçildi.

Erzurum'lu Boksör, Güreşçi, Atletizimci ve Kayakçı

Onlar Konuşmuş Salon Pür Dikkat Dinlemişti...

Nazif Kuran, Dursun Ali Kishalı, Hüseyin Öz ve Yılmaz Sakallı, sporda istenilen başarının elde edilmesinde ortak görüşleri dile getirdikleri panelde, çocuğun hangi sporu seviyor ve ona yatkınlığı bulunuyorsa, ailelerin çocuklarını o spor dalına vermelerini ve antrenörlere teslim etmelerinin gerektiğini belirttiler. Eskiden tüm imkânsızlıklara rağmen, sporcunun ve antrenörün işini sevdiği için başarıyı yakaladıklarını ifade ettiler.

Günümüzde sporun devlet desteği ile yapıldığına işaret eden konuşmacılar, "Bugün devletimiz ve hükümetimiz sporun her branşına önem veriyor ve sporu destekliyor. Bugün bir sporcu olimpiyat şampiyonu olduğunda hayatı kurtarıyor. Eskide spor daha bir amatör ruhla yapılıyordu. Bu gün tesis, malzeme her türlü imkân mevcut. Bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Aileler, çocuklarını iyi bir antrenöre teslim etsinler. Sonra bir gün bakarlar ki, çocukları, şampiyon olmuş" diye konuşmuşlardı.

Erzurum'lu Boksör, Güreşçi, Atletizimci ve Kayakçı

Antrenör Heyecanlı Olmalı...

Sporda başarının gelmesinde sporcunun çalışması karşısında antrenörlerinde heyecanlı olması gerektiğinin altını çizmiş, antrenörleri 'Sırf işimiz olsun" diye antrenörlük yapmaması gerektiğini savunarak, "Antrenör heyecanlı olmalı, bilgili becerikli olmalı ve sporcusunu da bu bilinçle yetiştirmeli" şeklinde konuşarak düşüncelerini dile gtirmişlerdi.

Panelin sonunda konuşmacılara, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube müdürleri Bülent Tilkidöğen, Letif Arslan, ilçe müdürleri Köksal Kaçmaz, Osman Hancı ve Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz tarafından plaket takdimi ayakta alkışlanmıştı.

Erzurum'lu Boksör, Güreşçi, Atletizimci ve Kayakçı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Mart 2018 12:58
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza