ERZURUMUN USTALARI

Önümüzdeki Yıllarda Ayakkabı Tamircisi Bulamayacağız!

Önümüzdeki Yıllarda Ayakkabı Tamircisi Bulamayacağız!
Önümüzdeki Yıllarda Ayakkabı Tamircisi Bulamayacağız!

Bir Elin Parmakları Kadar Kaldılar!

Erzurum Portalı, 'Erzurum Ustaları' çalışmasında bu hafta, bir elin parmakları kadar kalan, ayakkabı tamir ustalarından, 66 doğumlu Sezai Durulmaz'a misafir oluyor. Mesleklerinin yok olmaya başladığını söyleyen ustamız, bunun yanında insanlarında sağlıklarından olduğunu belirtiyor.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi, Gez Camisi altında ki küçük iş yerinde gönlü geniş ayakkabı tamir ustası Sezai Durulmaz, 60 yıl babasının yaptığı mesleği 40 yılı aşkın zamandır sabır ve titizlikle yapıyor.

Ustamız Yukarı Yoncalık Mahalleli...

Ustamız, Erzurum'un yerlisi olduğunu aktarıyor. Yukarı Yocalık mahalleli olduğunu belirtiyor. Temelli Kırat Hanesi ve Dadaş Sıddık'ın Çay Ocağından bahsediyor... Mesleğe babası Zeki Durulmaz'ın yanında başlayan ustamız, babasının Erzurum'un sayılı sayaç ustalarından olduğuna değiniyor. Sezai Usta, babasının, Kavaflarda ve Erzurum birkaç semtinde, 60 yıl Erzurum'luya hizmet ettiğini söylüyor.

Son yıllarda mesleklerinin yok olmayla karşı karşıya kaldığını ifade eden Sezai Usta, 'Emitasyon yani naylon olan ve kanseröjen madde taşıyan ürünler bizi bitirdi' diyor.

Erzurum Ustaları

Ustamızdan Tavsiyeler...

Derinin artık ayakkabı sektöründe pek kullanılmadığını üzülerek söyleyen ustamız, kaliteli üründen ucuza kaçışın sağlığı etkilediğini ilerisürüyor. Ayakkabı tamir ustası olarak gerçek deriden ayakkabı ve ürünler kullanılmasını tavsiye ediyor.

Sezai usta şimdiler ayakkabı tamiri için iş yerinin kapısını açan olmadığından, tesbih, takke ve kemer satışına yönelmiş...

Adres: Gez Mahallesi Gez Cami Altı Yakutiye Erzurum

Telefon: 0535 861 33 75

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:34
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza