ERZURUMUN USTALARI

Kadayıf Dolmasının İyisi Nasıl Anlaşılır? Ustalarımız Açıklıyor!

Kadayıf Dolmasının İyisi Nasıl Anlaşılır? Ustalarımız Açıklıyor!
Kadayıf Dolmasının İyisi Nasıl Anlaşılır? Ustalarımız Açıklıyor!

Dadaşın Tatlısı Kadayıf Dolması

Erzurum Portalı, 'Erzurum Ustaları' çalışmasında bu hafta, dadaşlar diyarında tatlı denilince akla gelen kadayıf dolmasının ustalarından, Uğur Özfırat ve Uğur Çakan'a misafir oluyor.

Ustalarımız, hikâyelerini anlatırken sırlarını da paylaşıyor... İyi bir kadayıf dolmasının, ne sert, nede çok yumuşak olduğunu kaydediyorlar.

Onlar Ilıca'lı...

Erzurum'un Aziziye (Ilıca) ilçesi Sarıyayla mahallesi doğumlu olan kadayıfçı Uğur Özfırat, hoş sohbeti güler yüzü ile bizlere lise yıllarında mesleğe başladığını ifade ediyor. 5 yıl değişik ustaların yanında çalıştıktan sonra kardeşleriyle beraber kadayıf imalat hanesi açtığını anlatıyor.

Erzurum Ustaları

15 Yıldır Kadayıfçılık Yapıyor...

15 yıldır kadayıfçılık yaptığını anlatan ustamız, abisi, Harun Usta ismi ile kurdukları işletme ile Uğur Çakan ustanın kadayıf sarımı, kendisinin ise yumurtalama ve kızartma safhasında çalıştığını söylüyor.

Erzurum'un bacasız fabrikaları olup üretim yaptıklarını belirten ustalarımız, ürettikleri kadayıfları Türkiye'nin ve komşu ülkelerin yanı sıra Kafkaslara gönderdiklerini sözlerine ekliyor.

Erzurum Ustaları

Odunluk Kadayıf Dolması Yapmıyoruz!

Uğur usta, kadayıf dolmasının sert ve yumuşak olmamasının ustalık sırrı olduğuna dikkat çekiyor. Sarımı ve özellikle yumurtalama aşamasının önemli olduğunu, ne çok, ne az yumurtaya batırılması gerektiğini ve kızartılmasının önemli olduğunu dile getiriyor.

Odunluk kadayıf dolması yapmadıklarının altını çiziyor. Bir dönem meyveli kadayıf dolması yapıldığını hatırlatan ustamız, 'Kadayıf dolması cevizli ve fındıklı olur" diyor.

Kadayıf dolmasının, normal oda sıcaklığında 6 ile 7 gün içerisinde tüketilmesi gerektiğini dile getiren ustamız, bayramlarda Erzurumluların misafirlerine kadayıf dolması ikram etmelerini tavsiye ediyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Eylül 2018 23:07
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza