ERZURUMUN USTALARI

Elbisem Bozulmasın Diyorsan 1 Gün Giy 1 Gün Dinlendir

Elbisem Bozulmasın Diyorsan 1 Gün Giy 1 Gün Dinlendir
Elbisem Bozulmasın Diyorsan 1 Gün Giy 1 Gün Dinlendir

Erzurum'un Ustaları Bu Hafta Hamit Ustaya Konuk Oluyor

Erzurum'un Ustaları sayfamıza bu hafta, peygamber mesleğine gönül vermiş ustamız, Hamit Yılmaz'ı taşıyoruz. Ustamızın hayat hikayesine kulak veriyor ve sizler için tavsiyeler alıyoruz.

Hadi bakalım buyurun... Erzurum Portalı ekibi olarak, Habib Baba Türbesinin Gül Ahmet ve Yeğen Ağa Mahallesi arkasına kalan Kasımpaşa cadde sindeyiz. Terzilik işlerimiz var. Zamanı iyi değerlendirip misafiri olduğumuz ustamız Hamit Yılmaz'ı görüntülüyoruz.

O Bir Gavurboğan Mahalleli...

Ustamızın mesleğine dair hikayesini öğrenmek istiyoruz. Gavurboğan Mahalleli olan ustamızın komşusu terzi olunca ailede kendisini terzi olarak görmek istemiş... Terzilik yolunu açan isim ise Sıttık Selçuk usta olmuş... Ardından Mustafa Köseoğlu ustanın yanında askere gidinceye kadar çalışmış.

Askerlik dönüşü ise bugün bulunduğu Armağan terzihanesinde çalışmaya başladığını anlatan Hamit Usta, 2005 yılında kendi işyerini açmış lakin piyasa ustamıza yaşam şansı vermemiş.

Erzurum Ustaları

Ütülü Elbise Seviyorsan Keten ve Yünden Uzak Dur...

27 yılını verdiği mesleğini severek yaptığını gördüğümüz Hamit Usta, ütülü elbise sevenlerin keten ve yün kumaştan uzak durmalarını öneriyor. Polyester ağırlıklı kumaşların daha uzun süreli ütülü kaldığını ve ütü yapılmasınında kolay olduğunu aktarıyor.

Elbisesini Çok Sevenler Üzülmeyin!

Ustamız elbisesini çok seven ve bir daha bulamama endişesi taşıyanlara veya elbisem uzun ömürlü olsun diyenlere yahut elbisem ütülü dursun diz yeri çıkmasın diyenlere ise 1 gün giyinip 1 gün elbiseyi askıda dinlendirmeyi tecrübelerine dayanarak tavsiye ediyor.

Erzurum Ustaları

Öğrenciler Cübbe Diktiremiyoruz Demeyin!

Sezon sezon işlerinin hareketlendiğini dile getiren Hamit Usta, öğrencilerin mezuniyet törenlerine cübbesinden elbisesine kadar terzilik her işi yaptıklarını anlatıyor.

Kiralık, Nişanlık ve Gelinliklerinizi Bedeninize Uyduramıyor Muzunuz?

Mayıs ayı ile birlikte nişan ve düğün hareketliliğinin arttığını sözlerine ekleyen ustamız bu konuda da sorunları mutlu sona ulaştırdıklarını kaydediyor.

Adres: Habib Baba Türbesi Arkası Kasımpaşa Caddesi No: 20 Armağan Terzisi

İletişim: 0 546 461 60 83

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:32
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza