BİLİYOR MUYDUNUZ?

Genç Nüfus Oranına Göre Erzurum 12. Sırada! Erzurum'da Gençlik İstatistikleri

Genç Nüfus Oranına Göre Erzurum 12. Sırada! Erzurumda Gençlik İstatistikleri
Genç Nüfus Oranına Göre Erzurum 12. Sırada! Erzurum'da Gençlik İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son verilerine göre 760 bin 476 nüfusa sahip Erzurum'da 154 bin 156 genç nüfus bulunuyor

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre; Türkiye nüfusunun %16,1'ini genç nüfus oluştururken Erzurum'da bu oran %20,3 oldu.

Erzurum Nüfusunun 5'te 1'i genç

15-24 yaş grubundaki genç nüfus sayısı Erzurum'da 154.156 olarak tespit edildi. Genç nüfusun toplam nüfusa oranı ise %20,3. Hakkari, Şırnak ve Bayburt illerinin ilk sırada yer aldığı sıralamada Erzurum genç nüfus oranı ile 12. sırada yer aldı. Zonguldak, Sinop ve İzmir ise genç nüfus oranının en az olduğu iller.

Gençlerin %61,3'ü mutlu

Gençlere yönelik olarak gerçekleştirilen yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; kendisini mutlu olarak kabul eden gençlerin oranı %61,3 oldu.

Her on gençten dokuzu İnternet kullanıyor

Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre; İnternet kullanım oranı genç nüfusta %90'lara kadar ulaştı. Böylelikle her on gençten dokuzu internet kullanıyor.

Obez gençlerin oranı arttı

Türkiye sağlık araştırması sonuçlarına göre; boy ve kilo değerleri kullanılarak hesaplanan vücut kitle indeksi incelendiğinde, genç nüfusta obezite oranlarının önceki yıllara göre artış gösterdiği tespit edildi. Önceki yıllar %3,3 olan bu oran %3,8 olarak tespit edildi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
16 Mayıs 2018 16:49
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza