ERZURUMUN USTALARI

245 Derece Sıcaklığın Yanı Başında Oruç!

245 Derece Sıcaklığın Yanı Başında Oruç!
245 Derece Sıcaklığın Yanı Başında Oruç!

Sabah Saat 7'de İşe Başlıyor Gün Boyu Sabır Çekiyorlar!

Erzurum'un Ustaları'nı bu hafta, Ramazan ayının en hareketli noktalarından ekmek fırınlarında 245 derece sıcaklığın yanı başında görüntülüyoruz. Ekmek ustası Mustafa Yılmaz'ın orucunu çayla açtığını söylemesi gününün nasıl geçtiğinin özeti oluyor.

Bu hafta, 17. Erzurum'un Ustaları çalışmamız için programımıza ekmek fırını alıyoruz. Aklımıza, Gez Mahallesi ve Kuşkay binası yanında bulunan Merkez Fırını geliyor. Adrese varıyor, selam verip içeri giriyoruz.

Ekmek isteyen, pişiren, paketleyen ve bu arada sabırsız vatandaşlarımız. Sabah saat 7'de iş başı yapan fırıncılar, pişiriyor, paketliyor ve o atmosferde birde sabırsız vatandaşlarımıza karşı, 'Sabır' tespihi çekiyor.

Orucunu Çay İle Açıyor!

Tüm fırınlarda durum bu, bizler, karınca gibi çalışan insanların arasından sıyrılıp pide pişiren ustamız Mustafa Yılmaz'ın yanına varıyoruz.

Erzurum'un Ilıca ilçesi doğumlu Mustafa Ustanın, 15 yaşında başladığı mesleğinde 20 yıldır ekmek pişirdiğini öğreniyoruz. Erzurum'da birçok fırında çalıştığını anlatan ustamız mesleğini Özhan Fırını işletmecisi Murat Yıldırım'dan öğrendiğini aktarıyor.

Ustamızın bulunduğu ortamın sıcaklığı bizleri terletiyor. Merak ediyor ve soruyoruz, 'Oruçla aranız nasıl?' diye... Ustamız dereceyi gösterip bizi, 245'e şahit tutuyor. Orucunu ise çay ile açtığını anlatıyor.

Erzurum'un Ustaları

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
25 Mayıs 2018 10:07
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza