TADINA BAK

Şehir Şehir Köfteciler Listesinde Yer Alan Erzurum'un Köftecisi

Şehir Şehir Köfteciler Listesinde Yer Alan Erzurumun Köftecisi
Şehir Şehir Köfteciler Listesinde Yer Alan Erzurum'un Köftecisi

Haber Türk Yazarlarından Abdurrahman Yıldırım "Hangi Şehirde Köfte Nerede Yenir?" Araştırmasında İl İl Lezzet Haritasını Çıkardı.

Dönerciler yanında en yaygın olan yiyeceğin köfteciler olduğunu belirten Abdurrahman Yıldırım "Bir anlamda Türkiye tam bir köfte cenneti." Olduğunu belirtiyor. En çok etkinin Balkanlar'dan geldiği köfte sektöründe Anadolu'da bir çok köfte çeşidi bulunmakta.

Erzurum'un şiş köftesi çok meşhur ve artık diğer illerden de müşteri çekiyor.

Köftenin anavatanın Trakya olduğunu belirten Abdurrahman Yıldırım Erzurum'un ise şiş köftesinin giderek ünlendiğini bahsediyor. İnegöl, Akçaabat gibi iller köfteleri ile anılırken Erzurum'un da cağ kebabının yanı sıra şiş köftesinin meşhur olması lezzet turizmi açısından önemli bir etken olacaktır.

İşte Erzurum'un Köftecisi

100'e yakın köftecinin yer aldığı Abdurrahman Yıldırım'ın hazırladığı şehir şehir köfteciler listesinde Erzurum'dan Emirşey Nedim Köftecisi (Tebrizkapı, Erzurum, 0 442 213 92 92); yer alıyor.

Erzurum'un Köftecisi Emirşey Nedim Köftecisi Hakkında

Nedim Bayram, 1950 yılında seyyar arabada başlattığı farklı bir anlayışta köfte üretme faaliyetine titizliği, gayreti ve çabalarını ekleyerek öncesinde tüm Erzurum halkının takdirini toplamış sonrasında yaptığı iş ve ürettiği hizmetin karşılığını seyyar arabasının başında uzun köfte kuyruklarıyla almıştır. Zaman içinde; bulunduğu semtin adını da alarak 'Emirşeyh' olarak markalaşmış ve 2004 yılında marka tescili onaylanmıştır.

Köfte ülkemizin gerek A La Carte Restoranlarda gerekse Fast Food'da vazgeçilmez yemeklerimizdendir. 'Emirşeyh Köfte' bu anlamda şişte yapılan özel ve tarifsiz lezzeti ile hızla İstanbul'un kendine has tek köfte markası olmuştur. Ülkemizde tam anlamı ile kurumsallaşmış veya ideal anlamda zincirleşmiş bir köfte markası yoktur. Yeni yeni markalar çıkmakta ve zincirleşmeye çalışmaktadırlar. Emirşeyh özellikle Kurumsal Restoran olarak Türkiye'nin önde gelen bir firmasıdır.

Kaynak: Haber Türk

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Ağustos 2018 20:42
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}