GÜNCEL

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu, Ailesi ve Hocalarına Teşekkür Etti!

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2incisi Oldu, Ailesi ve Hocalarına Teşekkür Etti!
Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu, Ailesi ve Hocalarına Teşekkür Etti!

Tunus'ta Düzenlenen Yarışmaya 22 Ülkeden Hafızlar Katıldı

Tunus'ta yapılan Uluslararası Kur'an-ı Kerim Hafızlık, Güzel Okuma, Tefsir ve Tecvit Yarışması'nda Erzurumlu Hafız Ali Lütfi Turhan 20 ülkeden hafızları geçerek Dünya 2'ncisi oldu.

Tunus Din İşleri Bakanlığı tarafından "İmam İbn Arafe el-Vergammi" adı altında gerçekleştirilen yarışmanın 16'ncı oturumunun kazananları, başkent Tunus'taki Zeytune Camii'nde düzenlenen törenle açıklandı. Törene İslam ülkelerinden çok sayıda din adamı da katıldı.

Yarışmaya Türkiye'den, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar jüri üyesi olarak, Erzurum Solakzade Camii İmam Hatibi Hafız Ali Turhan da yarışmacı olarak katıldı.

Tecvit dalında birinciliği yarışmanın en küçük katılımcısı 16 yaşındaki Faslı Abdulcelil Buveski kazanırken ikinciliği ise Türk Hafız Ali Lütfi Turhan ile İranlı Muhammed Hassan Muvahhidi paylaştı.

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu!

Dereceye Girenlere Ödül...

Dereceye giren yarışmacılara 340 dolar ile bin 350 dolar, hafızlık ve tefsir dalında dereceye girenlere ise 340 dolar ile 2 bin dolar arasında değişen ödüller veriliyor.

Türkiye'nin yanı sıra Fas, Mısır, Cezayir, Filistin ve Kuveyt gibi 22 ülkenin katıldığı yarışma 8 Aralık'ta başlamıştı. Şu ana kadar 16 oturumun tamamlandığı yarışmanın, pazar günü sona ermesi bekleniyor.

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu!

Güzel Vatanımıza Dünya İkinciliği Getirmenin Onurunu Yaşıyorum...

Solakzade Camii İmam Hatibi Hafız Ali Turhan sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, babası, ailesi, hafızlık hocası İsrafil Çelik ve diğer hocalarının yanı sıra, bu yarışmaya girmesini sağlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurul Başkanı Hafız Osman Şahin'e yanı sıra kurul üyelerine teşekkür etti.

Turhan, "Tunus'ta düzenlenen 16. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasında, güzel vatanımıza dünya ikinciliğiyle gelmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum" dedi.

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu!

Erzurumlu Hafız Turhan Dünya 2'incisi Oldu!

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
14 Aralık 2018 11:27
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}