KÜLTÜR

Erzurum Arkeoloji Müzesi “İç Mimari Tasarım ve Uygulama” 2023 Yılı Ödülünü Aldı

Erzurum Arkeoloji Müzesi “İç Mimari Tasarım ve Uygulama” 2023 Yılı Ödülünü Aldı
Erzurum Arkeoloji Müzesi “İç Mimari Tasarım ve Uygulama” 2023 Yılı Ödülünü Aldı

Erzurum Arkeoloji Müzesi Dünya Mimarlar Örgütü tarafından “İç Mimari Tasarım ve Uygulama” alanında 2023 yılı ödülüne layık görüldü. Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz: “Arkeoloji Müzemiz Üç Kümbetler mevkiinde 2018 yılında yapımı başlayıp 2021’de bitirilmiş, yaklaşık 50 milyon Tl maliyetli, 12 bin metrekare kapalı alanı, yaklaşık 6 bin metre sergi alanı ile Erzurum ve Türkiye’nin göz bebeği olmuştur. Müzemiz tarih öncesi dönemlerden başlayıp Milli Mücadeleye kadar kısa bir Erzurum Tarihi Panoraması da içermektedir. Müzemizin tıpkı kütüphanemiz gibi dünyada işin uzmanları tarafından dikkate değer görülmesi hem Erzurum hem Kültür Bakanlığımız hem de Türkiye adına gurur vericidir. Bilindiği üzere son yıllarda Erzurum’da adeta bir kültürel seferberlik gerçekleşmektedir. Kütüphaneler, müzeler, tarihi alanlarının restorasyonu ve açığa çıkarılması, Turizm alanındaki gelişimler dikkat çekicidir. Bu yılda çok önemli bir lokasyon olacak olan Taş Eserler Müzesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

Erzurum Arkeoloji Müzesi, uluslararası meslek örgütü Dünya Mimarlar Örgütü tarafından "İç Mimari Tasarım ve Uygulama" kategorisinde 2023 yılı ödülüne layık görüldü. Müze, Üç Kümbetler mevkiinde 2018 yılında inşa edilmeye başlandı ve 2021 yılında tamamlandı. 50 milyon TL maliyeti olan bu yapı, yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alana ve 6 bin metrekare sergi alanına sahip. Erzurum ve Türkiye'nin gözbebeği haline gelen bu müze, tarih öncesi dönemlerden başlayarak Milli Mücadele'ye kadar Erzurum tarihinin kısa bir panoramasını sunuyor.

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, müzenin dünya genelinde uzmanlar tarafından dikkat çekici bulunmasının hem Erzurum hem de Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. Son yıllarda Erzurum'da kültürel alanda gerçekleşen gelişmelerin dikkat çekici olduğunu ifade eden Almaz, kütüphaneler, müzeler, tarihi alanların restorasyonu ve açığa çıkarılması gibi çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Erzurum, önümüzdeki yıllarda kültürel açıdan önemli bir lokasyon olmaya devam edecek. Yakında Taş Eserler Müzesi de açılacak ve şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turistlerin ilgisini çekmeye devam edecek.

Dünya Mimarlar Örgütü

Dünya Mimarlar Örgütü, (İngilizce adıyla World Architects' Union - WAU), dünya çapında mimarlar arasında işbirliği ve etkileşimi teşvik etmek için kurulmuş bir uluslararası meslek örgütüdür. 1948 yılında kurulan WAU, merkezi Paris'te bulunmaktadır.

WAU, mimarlık eğitimini teşvik etmek, mimarların mesleki gelişimlerini desteklemek, kültür ve tarih alanlarında çalışmalar yapmak ve sürdürülebilir mimarlık gibi konularda farkındalığı artırmak gibi amaçlarla faaliyet gösterir. Örgüt, dünya çapında mimarların işbirliği ve etkileşimi için bir forum sağlar ve mimarların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için eğitim ve seminerler düzenler.

WAU, dünya çapında yaklaşık 130 ülke ve bölgede 1,3 milyon üyesi ile dünya çapında önemli bir mimarlık örgütüdür. Ayrıca, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) üyesidir ve UIA'nın amacı, dünya çapındaki mimarların mesleki faaliyetlerini koordine etmek ve teşvik etmektir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
29 Nisan 2023 16:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}