EĞİTİM

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kimdir?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kimdir?
Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kimdir?

Son açıklanan Cumhurbaşkanlığı kabinesine göre, Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Yusuf Tekin, bir profesör ve doktor unvanına sahip olan deneyimli bir isimdir. Uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Yusuf Tekin Kimdir?

Prof. Dr. Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Uzundere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1994 yılında mezun oldu.

Akademik kariyerine Cumhuriyet Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlayan Tekin, ardından Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandı.

Kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği gibi idari görevlerde bulunan Tekin, 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Tekin, eğitim politikalarının oluşturulması konusunda önemli çalışmalara imza attı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmaya başlamasıyla birlikte müsteşarlık makamının kaldırılması sonucunda Tekin, akademik kariyerine geri döndü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde profesör unvanını aldı. 2018 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladı.

Yusuf Tekin evli bir ailedir ve üç çocuk babasıdır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Haziran 2023 12:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}