KÜLTÜR

Erzurum'da ‘ŞED Kuşatma’ Töreni Düzenlendi!

Erzurumda ‘ŞED Kuşatma’ Töreni Düzenlendi!
Erzurum'da ‘ŞED Kuşatma’ Töreni Düzenlendi!

Erzurum'da, Ahilik Haftası dolayısıyla, ŞED Kuşatma töreni düzenlendi!


Programda "Yılın âhisi" seçilen 74 yaşındaki terzi Sebahattin Sarıkaya, "Yılın kalfası" olan motor tamircisi Mustafa Ozman ve "Yılın çırağı" seçilen kuaför Muhammet Turgut'a protokol üyelerince plaket takdim edildi.

Programda konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, âhiliğin binlerce yıllık gelenekten geldiğini, çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Büyük millet olmanın yolunun müesses nizamlar kurabilmekten geçtiğini söyleyen Çiftçi, "Âhilik teşkilatı Türkiye Selçuklu Devleti'nin son dönemleriyle Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemi arasında güçlenen esnaf ve zanaat teşkilatıdır." dedi.

Âhilik geleneğinde öğretilerin üç temel üzerine inşa edildiğini ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"İyi insan olmak, iyi bir Müslüman olmak ve iyi bir usta olmaktır. İyi bir insan olmak evrensel ahlak kurallarını hayata geçirmekle olur. İyi bir Müslüman olmak, İslam ahlak ve faziletini toplum hayatına uygulamakla mümkündür. İyi bir usta olmak, mesleğin tüm inceliklerine vakıf olmakla mümkün olur. Bu üç özelliği üzerinde barındıran kişi ise mükemmel bir karaktere sahip olur. İnsan, ahlak ve üretim merkezli bir toplum hedefi olan âhi teşkilatı, medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği örnek bir teşkilat mirasıdır."

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da âhiliğin medeniyetin en değerli hazinelerinden olduğunu işaret ederek, âhilik geleneğinin önemine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin ŞED kuşatma oyununun sahnelendiği programda "yılın âhisi" seçilen 74 yaşındaki terzi Sebahattin Sarıkaya, "yılın kalfası" olan motor tamircisi Mustafa Ozman ve "yılın çırağı" seçilen kuaför Muhammet Turgut'a protokol üyelerince plaket takdim edildi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Eylül 2023 10:08
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}