SAĞLIK

ATAUNİ Tıpta gündem oluşturdu

ATAUNİ Tıpta gündem oluşturdu
ATAUNİ Tıpta gündem oluşturdu

Atatürk Üniversitesi bilim insanlarının Pankreas kanserine yönelik yapmış oldukları uluslararası çalışma, impact faktörü 24,3 olan çok saygın bir bilimsel dergide yayımlandı.    Geliştirilen Yöntem, Bireyin Kanserle Savaşma Yeteneğini Artırıyor 

Pankreas kanseri gibi ölümcül hastalıkların tedavisi için etkili ve güvenli bir yol bulmayı hedefleyen tıp dünyası bu kapsamda; Türkiye, Çin, Almanya ve Hong Kong'dan bir grup araştırmacı, bu zorluğu aşmak için umut verici bir çözüm üretti. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdelaty Hassibelnaby ve Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, kısaca CBAP adını verdikleri hücre zarı kaplamalı bufalin nanopartikülleri adlı çalışmayı uygulamaya koydu.

Atatürk Üniversitesi'nden iki bilim adamı, yüksek etki faktörüne sahip bir bilimsel dergide "Cell Membrane-Camouflaged Bufalin Nanoparticles Target NOD2 and Overcome Multidrug Resistance in Pancreatic Cancer" başlıklı makale yayımladılar. Bu çalışma, pankreas kanseri tedavisi için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bufalin adlı bir bileşeni hedefleyen bu çalışma, ilaç direncini aşma potansiyeline sahip ve aynı zamanda Bufalin'in kanserle savaşma yeteneğini artırıyor. Ayrıca, Türkiye, Çin, Almanya ve Hong Kong'dan bilim insanlarının iş birliğiyle gerçekleştirilen bu çalışma, yerli ilaç üretimine önemli bir katkı sağlıyor. Bu tür yüksek etki faktörlü yayınlar, üniversiteler ve araştırmacılar için büyük prestij sağlayan önemli çalışmalar olarak kabul edilir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Ekim 2023 06:51
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}