EĞİTİM

Erzurum'da, Aşere-Takrib Tayyibe İcazet Merasimi düzenlendi

Erzurumda, Aşere-Takrib Tayyibe İcazet Merasimi düzenlendi
Erzurum'da, Aşere-Takrib Tayyibe İcazet Merasimi düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi tarafından organize edilen, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan 13 Kurra Hâfız için “Aşere-Takrîb Tayyibe İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada; Kur’an-ı Kerim’in bir harfinin bile değişmeden ilelebet, kıyamete kadar varlığını sürdüreceğini; bunun da Kur’an’ın yazılmak ve ezberlenmek suretiyle olacağını hatırlattı. Fâtır Suresinde “Biz kullarımızdan seçtiklerimize Kitabı (Kur’anı) vâris kıldık” buyurulduğuna işaret eden Vali Çiftçi, ayette belirtilen seçkin kişilerin Hâfızlar olduğunu söyledi.

Erzurum'da 4-6 yaş gruplarından başlamak suretiyle her yaş ve ihtiyaca göre Kur'an kurslarının olduğuna dikkati çeken Vali Çiftçi, kıraat ilmi eğitiminin hafızlığın bir üst merhalesi olduğunu belirerek, "Aşere-Takrîb İcazeti alan hafızların sayısının artmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"Cumhuriyet tarihinde bazı hocalar tarafından okutuldu"
Diyanet Akademisi Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Koçak da Aşere-Takrib ilminin, Erzurum’da Cumhuriyet tarihinde bazı hocalar tarafından okutulduğunı söyledi. 
Resmi olarak ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle Diyanet Akademisi Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 20 Ekim 2020 yılında başladığını ve 28 Ekim 2023 yılında tamamlandığını belirten Koçak, "Netice itibariyle üç yıllık yoğun bir eğitimden geçerek Aşere-Takrib ilmini ikmal eden 13 kurra hafız, bu kurstan mezun olmuştur” dedi.
 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
30 Ekim 2023 17:37
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}