EĞİTİM

Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Sekiz Devlet Bir Gençlik Söyleşisinde Buluştu

Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Sekiz Devlet Bir Gençlik Söyleşisinde Buluştu
Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Sekiz Devlet Bir Gençlik Söyleşisinde Buluştu

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü akademisyenleri, Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri için düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Öğrencilerin kültürel açıdan farklı perspektifler keşfetmesini amaçlayan etkinlik, üniversite öğretim üyeleri ile gençler arasında interaktif bir söyleşi ortamı oluşturdu.

Söyleşi, akademisyenlerin Türk lehçeleri ve edebiyatları konularındaki uzmanlıklarını paylaşmalarına ve öğrencilerin bu alandaki merak ettikleri konuları sormalarına olanak tanıdı. Etkinlik, gençlerin farklı kültürleri anlama ve değerlendirme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayarak interaktif bir platform sunmayı hedefledi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden gelen akademisyenler, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, Türk lehçeleri ve edebiyatlarıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular. Öğrenciler ise merak ettikleri konularda uzmanlardan bilgi almanın yanı sıra, farklı perspektiflerle dünya kültürlerine dair daha geniş bir bakış açısı kazandılar.

Etkinlik, akademik bilgi paylaşımının yanı sıra, gençlerle üniversite öğretim üyeleri arasında karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişi imkanı sunarak katılımcıların etkileşimini artırdı. Bu tür etkinlikler, gençlerin kültürel çeşitlilikleri keşfetmeleri, yeni bakış açıları edinmeleri ve uluslararası ilişkilerde kültürel anlayışlarını güçlendirmeleri adına büyük önem taşıyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Aralık 2023 17:04
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}