ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'a Kar Kâr Getirmeli

Erzuruma Kar Kâr Getirmeli
Erzurum'a Kar Kâr Getirmeli

Erzurum'un En Büyük Sermayesi Kar ve Soğuk

Erzurum, günümüzde en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve "bacasız fabrika" olarak adlandırılan turizmde kar ile kâr elde etmeyi başarmaktadır...

Erzurum'un, coğrafi özellikleri ve iklim koşulları, kış turizmi açısından son derece elverişlidir. Universiade 2011, Erzurum Winter Fast ve son olarak 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen EYOF 2017 organizasyonları ile Erzurum'u kış turizminde marka şehir yapmıştır.

İklim koşulları, kış turizmi yapılması açısından son derece elverişlidir. Yaklaşık 5 ay süren kış boyunca ortalama sıcaklık -5,-9 °C'dir.

Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinin bulunduğu Erzurum; buz salonları ve atlama kuleleri ile kış turizmine hizmet etmektedir. Kar yağışının Ekim-Kasım aylarında kendini gösterdiği Erzurum'da, kayak mevsimi Kasım ayından itibaren başlamakta ve Nisan ayının sonuna kadar sürmektedir. Palandöken, kaymaya olanak sağlayan "toz kar" özelliğini, ikliminden dolayı, bütün kayak sezonu boyunca sürdürmektedir.

Kardan Erzurum Sokağı, Kar ve Buz Heykel Sergileri

EYOF kapsamında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonunda gerçekleştirilen Erzurum Kültür Sokağı, karın ve soğuğun turizme ve kazanca dönüştürülmesi açısından yeni bir yaklaşım ortaya koymuştur. İnsanların ilgisini çeken bu tür faaliyetlerin Erzurum'un cazibesini artıracağı şüphesizdir. Bu tür ve buna benzer diğer uygulamaların farklı yerlerde ve farklı şekillerde sürekliliğinin sağlanması kardan kâr etmemiz için büyük bir neden olacaktır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Kasım 2018 19:19
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}