ŞEHR-İ ERZURUM

Erzurum Bakırı, Kullanım Alanları ve Tavsiyeler

Erzurum Bakırı, Kullanım Alanları ve Tavsiyeler
Erzurum Bakırı, Kullanım Alanları ve Tavsiyeler


Unutulmaya Yüz Tutmuş Bakır Kapları Yeniden Keşfedin!


Erzurum günümüze kadar devam eden tarihi Bakırcılar Çarşısı ve bakırı ile meşhur bir ildir. Günümüzde daha çok süs eşyası yapımında kullanılan bakırın faydaları saymakla bitmiyor.

Antik çağda binlerce yıl güzelliğin ve sağlığın sembolü olan bakırın faydaları ispatlanmış olsa da günümüzde kullanımı giderek azalıyor. Bakır kaplar hayatımızdan çıkmaya başlasa da anti mikrobik yapısı ve enerji tasarrufu özelliğiyle günümüz ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap veriyor!


Bakır tıbbi mücadelelerde oldukça fazla kullanılan bir elementtir.

Yüksek ısı yalıtım özelliği ile yiyeceklerinizin her noktasını aynı seviyede pişirerek daha lezzetli hale getiren bakır, bakterilerle mücadele için kullanılan bir malzemedir ki genellikle içme suyu tesisatında bakır borular kullanılmaktadır. Bakır kaplarda veya bakır sürahilerde 24 saat saklanan bir suda E. Coli bakterileri kesinlikle bulunmaz.

Bakır özellikle tıbbi mücadelelerde oldukça fazla kullanılan bir elementtir. Bakırın en önemli rollerinden bir tanesi de anemi yani kansızlık hastalığına karşı olan etkisidir. Vücuttaki bakır eksikliği anemiye yani kansızlığa neden olmaktadır Aynı zamanda Salmonella, tifo, Shigella gibi hastalıkların oluşmasını engeller. Tiroid bezinin çalışması vücutta bulunan bakır miktarına da bağlıdır. Tiroid problemi oluşmasına sebep olan etkenlerden bir tanesi de bakır eksikliği olabilmektedir.


Bakır mutfak eşyaları hakkında bilinen yanlışlar

Kalaylı bakır zehirleme yapmaz, kullanım aşamasında zamanla kalayın rengi ısıdan ve içinde kullandığınız salça ve benzeri ürünlerden dolayı değişime uğrar( gri-kahverengi tonlarında) bunun kullanıma zararı yoktur.ne zamanki kalaylı kısımda aşınma olur ve altında bakırı çıkar(bakır kızılı görünür) o zaman ürününüzün kalaya ihtiyacı olmuş demektir.bu durumda bir kalaycıya başvurmanız gerekir.

Bilinen bir yanlışta bakırın kül ile temizlenmesidir,kül kalayın üzerindeki griliği alır, parlak gösterir ama aynı zamanda bakırın üzerindeki kalay tabakasını inceltir, yani kalayı aşındırır ve kalay tabakasının ömrünü kısaltır. nikelajlı ürünlerde kesinlikle çizici (bulaşık teli,süngerin sert tarafı veya metal ürünlerle) temas ettirmemeniz gerekmektedir.


Bakır eşyaların daha uzun ömürlü olması için tavsiyeler

Çamaşır suyu, limonlu ve sirkeli temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Bulaşık makinasında yıkama yapılmamalıdır. Salçalı,yoğurtlu ve asit özelliği olan yiyecekler içinde saklanmamalı ve bekletilme melidir.Servis yapıldıktan sonra bakır tencere ve kaplar hemen yıkanmalı ve kurulanmalıdır,bulaşık teli ile ovmayıp bulaşık süngerinin yumuşak tarafı ile temizleyip yumuşak bezlerle yıkama yapılmalıdır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Mart 2017 09:51
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza