ŞEHRİ KEŞFET

48 Metrelik Tortum Şelalesi İlk Bahar ile Birlikte Uyanıyor!

48 Metrelik Tortum Şelalesi İlk Bahar ile Birlikte Uyanıyor!
48 Metrelik Tortum Şelalesi İlk Bahar ile Birlikte Uyanıyor!

Tortum Şelalesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Erzurum'un Uzundere İlçesi sınırlarında yer alan ve Tortum ilçe ismi ile anılan Tortum Şelalesi ilk bahar ile birlikte uyanmaya başladı. Yöre halkının tabiri ile 'Sudökülen' şelalesi 48 metre yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Tortum şelalesinin 1700'lü yılların ortalarında Balıklı Köyü batısında bulunan bir dağın heyelan sonucu Tortum Çayı'nın önünü kapatmasıyla oluştuğu anlatılıyor. Tev Vadisi'ndeki heyelan kütlesini aşarak dökülmesi ile oluşan şelale 21 metre genişlik ve 48 metre yüksekliği ile görsel şölen sunuyor. İlk bahar mevsiminde şelale gökkuşağı ve döküldüğü nokta itibari ile koca bir dev kazan görüntüsü ile arzı endam ettiği aktarılıyor.

Doğunun önde gelen turizm şehri Erzurum her mevsim, farklı heyecanların yaşana bileceği, farklı güzelliklerin bulunabileceği bir şehir olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Erzurum Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi Dünyanın En Büyük Şelalerinden Biri

Dünya'nın en büyük şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi doğal güzellikleriylede ayrıcalıklı olduğunu hissettiriyor. Yılın her mevsimi güzelliği ile ziyaretçileri büyüleyen şelalenin aktığı yere çok uzun demir korkuluklu taş merdivenlerden inilmekte, devam eden merdivenleri takip ederek tekrar üst bölüme çıkılabilme özelliği ile fark oluşturuyor.

Nefes Darlığı Olanlar Soluğu İzleme Balkonunda Alıyor

Şelalenin önünde yer alan izleme balkonu, ziyaretçilerin ıslanma pahasına, büyük ilgisini çekiyor. Yörede izleme merdivenlerinin nefes darlığı ve kalp rahatsızlıklarını önlediği ifade ediliyor.

Mayıs ve Haziran Aylarında Çoşuyor

Uluslararası turizme açık bir alan olan Tortum Şelalesi, doğa tutkunlarını kendine hayran bırakan eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Şelale, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında bütün görkemiyle kendini gösterirken Haziran'dan sonra su miktarında azalma olmaktadır. Düşen su seviyesi de Tortum Şelalesi'ne farklı bir güzellik katmaktadır.

Erzurum Tortum Şelalesi

Piknik Alanları Tabiat ile İç İçe

Şelalenin bulunduğu bölgede ziyaretçiler için mesire, piknik alanları mevcut ve tabiat ile iç içe bir ortamda çayınızı yudumlaya bilirsiniz.

Şehir Merkezine 107 km Mesafede

Uzundere ilçe merkezine 25 kmuzaklıkta bulunan bu doğa harikası, Erzurum şehir merkezine yaklaşık 107 km. uzaklıkta olup, Şükrü Paşa mahallesi batı semt garajından hareket eden, Uzundere İlçesi toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlana bilmektedir.

Kaynak: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
23 Mart 2019 11:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}