BİLİYOR MUYDUNUZ?

Bu Karede Yer Alan Ünlü Sanatçılarımızı Tanıyabildiniz Mi? İşte 7 Sanatçımız...

Bu Karede Yer Alan Ünlü Sanatçılarımızı Tanıyabildiniz Mi? İşte 7 Sanatçımız...
Bu Karede Yer Alan Ünlü Sanatçılarımızı Tanıyabildiniz Mi? İşte 7 Sanatçımız...

Arif Sağ ile birlikte Ankara TV Orkun Stüdyosu Yurdun Sesi Programı'na ait bir fotoğraf...

Yıllar öncesine ait bu karede bir birinden değerli 7 sanatçımız yer alıyor. Soldan sağa sıra ile yazıyoruz...

1. Arif Sağ, 1945 Aşkale doğumlu Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtüözü, akademisyen. Arif Sağ bağlama ve Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasında büyük rol üstlenmiştir. 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitarist Tomatito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser vermiştir.

2. Muzaffer Yöndem, Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçılarından. Yöndem,1971 yılının son aylarında Erzurum THM topluluğunun yeniden yapılan denetleme Sınavı sonucunda topluluk elemanları kadrolu olarak sözleşme ile çalıştırılmaya başlandığı dönemde çalışmaya başlamış sanatçılardandır.

3. Muharrem Akkuş, 3 Mart 1940 tarihinde Erzurum'un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi. , Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçılarından olan Akkuş, ses ve bağlama sanatçılığı yanı sıra derlemeleri ve kaynak kişiliği ile de tanınan Muharrem Akkuş'un, türkü repertuarına kattığı Erzurum yöresinden 21 türkü vardır.

4. Raci Alkır, 1933 Erzurum doğumlu TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği emekli sanatçısı. 33 yaşında profesyonel müzik hayatına başladı. TRTsayesinde tüm Türkiye'de ünlü olan Raci Alkır birçok programa ve konser organizasyonuna katılmıştır. Türk Halk Müziği repertuvarına 80'e yakın eser kazandıran Raci Alkır hayatı boyunca 7 plak, 2 kasar ve 2 CD yayınlamıştır.

5. Mükerrem Kemertaş 1938 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Erzurum Halk Oyunları Derneği'nin THM çalışmasına katılarak başladı. Uzun havaları ustalıkla icra etmesiyle tanınan Mükerrem Kemertaş'ın, 1960'lı ve 1970'li yıllarda değişik firmalar adına yapmış olduğu çok sayıda plak ve kaseti mevcuttur.

6. Ali Güler Erzurum doğumlu sanatçı.

7. Şahmettin Tekin Erzurum doğumlu sanatçı aynı zamanda davul ve zurna çalıyordu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
19 Kasım 2017 21:40
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza