ŞEHRİ KEŞFET

Manzara ve Adrenalin: Uzundere Cam Teras Projesi

Manzara ve Adrenalin: Uzundere Cam Teras Projesi
Manzara ve Adrenalin: Uzundere Cam Teras Projesi

Tortum Gölü üzerine kurulması planlanan Uzundere Cam Teras projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı

Kuş cenneti ve küçük adaları ile heyelan sonucu ortaya çıkan Tortum Gölü gerçekleştirilecek olan cam teras projesi ile turizm açısından Erzurum'un önemli noktalarından birisi haline gelecek. Türkiye'de farklı yerlerde uygulanan cam teras özellikle sarp yüksekliklere inşa ediliyor. Ziyaretçileri hem manzarası hem de yaşattığı heyecanı ile etkiliyor. Erzurum'un komşu illerinden Artvin'de Hatila Vadisinde bulunan cam teras yıl boyuncu bir çok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Uzundere Cam Teras Erzurum'un Yeni Çekim Noktalarından Birisi Olacak

Uzundere Tortum Gölü Cam Teras

Tortum Gölü ve Şelalesi yıl boyunca Erzurum'da en fazla turist çeken merkezler arasında yer alıyor. Göl ve Şelale bir çok benzersiz özelliği ile Erzurum'a gelenlerin uğrak noktalarından birisi. Kuzey batısındaki Kemerlidağ'dan inen bir heyelan kütlesinin Tortum Çayı'nın önünü kapamasıyla meydana gelen Tortum Gölü yaklaşık 8 kilometrekare büyüklüğündedir. Yırtıcı kuşların uğrak yeri olan gölün bulunduğu vadide, Türkiye'nin dört akbaba türünü de görmek mümkündür.

Manzara ve Adrenalin Açısından Benzersiz Bir Deneyim Olacak

Uzundere Tortum Gölü Cam Teras

Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Uzundere Cam Teras projesi ile insanların daha fazla ilgisini çekecek olan Tortum Gölü hem manzara hem adrenalin açısından benzersiz bir deneyim sunacak.

Tortum Gölün genişliği bazı yerlerde 100 metre, bazı yerlerde ise 1 kilometreyi bulmaktadır. En derin noktası 100 metre olan göl, 1000 metre rakımda yer almaktadır. Dört tarafı yüksek tepelerle çevrilmiş Tortum Gölü, Erzurum-Artvin yolu üzerindedir. Uzundere İlçesi, Tortum Gölü'ne yaklaşık 7 kilometre mesafededir.

Cam Teras Nereye Yapılacak

Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen proje Tortum Gölü üzerine Pirinkayalar mevkiine inşa edilecek. Böylelikle hem vadi hem göl için en iyi bakış açısı yakalanmış olacak.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Ocak 2018 22:17
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}