SEKTÖREL HABERLER

Anne ve Babalar Anaokulu Neden Gerekli Biliyor Muyuz?

Anne ve Babalar Anaokulu Neden Gerekli Biliyor Muyuz?
Anne ve Babalar Anaokulu Neden Gerekli Biliyor Muyuz?

Okul öncesi eğitim dönemi, bireyin en hızlı geliştiği ve uyaranlara en açık olduğu dönemdir. Çocukların gelişimlerinin ve öğrenmelerinin çok hızlı olduğu bu dönemde eğitimin rastlantıya bırakılması oldukça yanlış bir tutum olacaktır

Dadaşkent semtinde faaliyet gösteren Erzurum Özel Kırlangıç Anaokulu Müdiresi Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Birsen Bağrıyanık, okul öncesi döneminde verilecek nitelikli bir eğitimin çocuğun ileriki yaşamında ulaşacağı başarılara bir zemin hazırlayacağını vurguluyor.

Ebeveynler Seçici Davranın!

Erzurum Anaokulu

Bu konuda ebeveynleri seçici davranmaya çağıran Kırlangıç Anaokulu Müdiresi işini severek yapan ve çocukların bireysel farklılıklarını dikkate alan öğretmenlere ailelerin ulaşmalarını öneriyor. Tüm ebeveynler çocuklarının okuldan zevk almasını ve okuldaki etkinliklerde başarılı olmasını isterler. Başarılı bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenle çocuk arasında güven ve sevgi ilişkisinin kurulması gerekir.

Kimler Çocuklarını Anaokuluna Gönderiyor?

Günümüzde, anaokuluna gitmenin gerekliliğinin tartışmalı bir konu başlığı olmaya devam etiğini aktaran Birsen Bağrıyanık; "Annenin çalışma hayatında olup olmaması çocuğun anaokuluna gidip gitmemesiyle bağlantılı bir karar olarak görülüyor. Aslında anaokulu, okul formunda bir kurum olmanın yanı sıra çocuğun oyun yoluyla kendini geliştirici bir eğitim almasını sağlıyor " diyor.

Anne ve Baba Tedirginliği Çocuğa Yansır Mı?

Kırlangıç Anaokulu Müdiresi Birsen Bağrıyanık, anne ve babaların çocuğu anaokuluna gönderip göndermeme konusundaki tedirginliklerinin, çocukta da anaokuluna gitmese de olabileceği yönünde bir inanç oluşturduğunu söylüyor.

Dünyada ve ülkemizde eğitim sistemi içindeki ilk basamağı okul öncesi oluşturmaktadır. Çocuğun bu dönemde temel fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanarak sağlıklı bir kişiliğin temelinin atılması, onun eğitim sürecine aktif ve başarılı bir uyum sağlamasına olanak verir. Okul öncesi eğitim programları çocuğun yaş ve gelişim düzeyine, bulunduğu çevrenin özelliklerine, çocuğun ihtiyaçlarına göre hazırlanmaktadır.

Bilinçli Olmak Çocuğunuzun Geleceği Açısından Son Derece Önemli?

Yapılacak tercihin, ebeveynin bu konuda bilinç kazanmasıyla ilgili olduğunu dile getiren Birsen Bağrıyanık: "Genellikle ilk araştırma, eve yakın olan anaokulları ile başlar fakat ev ile anaokulu mesafesinin yakınlığı seçim yapılırken en doğru kıstas değildir. Birkaç anaokulu gezmek her zaman değerlendirme zenginliğini sağlaması açısından faydalıdır. Anaokullarını gezerken, eğitim programı içeriklerini sorgulamak, gün içinde çocukların neler yaptıklarını öğrenmek gerekiyor. Gözlemler için biraz kurumlara vakit ayırmak gerekiyor. Akıllara gelen ve merak edilenler okul yönetimlerine sorulmalıdır. Çocuk okul öncesi dönemde sadece birtakım olumlu içsel benlik kavramı geliştirmekle kalmaz aynı zamanda vücudunun ve duyu organlarının fonksiyonlarının da farkındadır. Vücudunu kontrol etmedeki giderek artan başarısıyla kendisinin daha çok farkında olur ve kendisini açıklayabilir. Çocuk okul öncesi eğitim kurumlarında, vücudunun çeşitli parçaları ve fonksiyonlarını düzenlenecek eğitim durumlarıyla daha etkili bir şekilde öğrenebilir" diyor.

Daha Fazla Bilgi İçin

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Birsen Bağrıyanık'a Dadaşkent Saltuklu Mahallesinde bulunan Kırlangıç Anaokulu ziyaret edebilir veya 0 542 398 72 83 nolu telefon hattından bilgi alabilirsiniz.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Şubat 2018 23:20
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza