ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'dan 2 Kaplıcanın Yer Aldığı Türkiye'nin Kaplıca Arama Portalı Hizmete Girdi

Erzurumdan 2 Kaplıcanın Yer Aldığı Türkiyenin Kaplıca Arama Portalı Hizmete Girdi
Erzurum'dan 2 Kaplıcanın Yer Aldığı Türkiye'nin Kaplıca Arama Portalı Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan, Erzurum'dan Aziziye Termal ve Nenehatun Termal'ın yer aldığı Türkiye'nin kaplıca arama portalı hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı, kaplıca tesislerinin şifa özellikleri, sularının niteliği ve bu tesislerdeki tedavi birimleri ile işletici bilgilerinin yer aldığı web adresini erişime açtı.

Türkiye kaplıca arama portalı

Portalda Erzurum'un da içerisinde bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 6 kaplıca yer alıyor. Haritada Ankara, Bursa, İzmir, Afyon ve Eskişehir bölgeleri kaplıca açısından en zengin bölgeler olarak dikkat çekiyor.

Erzurum'dan Yalnızca 2 Kaplıca Yer Alıyor

Doğal şifa kaynağı kaplıcalar bölgesinde yer alan Erzurum'da Pasinler Belediyesi Kaplıcalarına yer verilmezken, Aziziye Termal ve Nenehatun Termal tesisleri portalda yer aldı.

Erzurum - Aziziye (Ilıca) Termal

Erzurum Aziziye (Ilıca) Termal

Su Niteliği

Kaynak 2885.55mg/Lt toplam mineralizasyona sahip, sodyumlu (685.5mg/L) Bikarbonatlı (1708.33mg/L) termomineralli su niteliğindedir

Endikasyon Bilgileri

Hekim kontrolünde anyo uygulamaları şeklinde iflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod artrit,ankilozan spondilit başta olmak üzere (kronik dönemlerde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, Ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalrında, kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Seçilmiş hastalarda içme kürleri şeklinde sodyum bikarbonat içeriğinden ötürü mide-barsak sisteminin fonksiyonel rahatsızlıklarında yardımcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Erzurum - Lalezar (Nenehatun) Termal

Erzurum Lalezar (Nenehatun) Termal

Su Niteliği

Kaynak 2399.9 mg/Lt toplam mineralizasyona sahip, sodyumlu klorürlü, iyodürli karışık nitelikli mineralli sudur

Endikasyon Bilgileri

2399.9 mg/Lt toplam mineralizasyona sahip, sodyumlu klorürlü, iyodürli karışık nitelikli mineralli sudur. Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde iflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod artrit,ankilozan spondilit gibi) (kronik dönemlerde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının, miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde, Ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalrında, tamamlayıcı tedavi uygulamalarında helioterapi (güneş banyosu) uygulamaları ile birleştirilerek seçilmiş deri hastalıklarının tamamlayıcı tedavi uygulamalarında kullanılabilir niteliktedir. İçerdiği arsenik miktarının izin verilen sınır değerin üzerinde olmasından doları (0.116 mgm/Lt) içme uygulamalarında kullanılması önerilmez.

Kaynak: kaplica.saglik.gov.tr

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
19 Haziran 2018 12:25
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}