BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurumlu Olmak Bizim İçin Büyük Bir Şereftir!

Erzurumlu Olmak Bizim İçin Büyük Bir Şereftir!
Erzurumlu Olmak Bizim İçin Büyük Bir Şereftir!


Erzurumluluk!
 

Lalapasa Meydaninda Yanmis Binalar Önünde Miting...
 

Erzurumlunun vatan sevgisi ve bu konudaki duyarliliginin örenegi yoktur. Dadaslarin bir çok sorun ve sikinti ile mücadele ettikleri I. Dünya Savasinda Türkiye'nin dört bir tarafi için göstermis olduklari duyarliliklari tarihçiler ortaya çikariyor.

Erzurumlu tarihçi Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, yil 18 Mayis 1919 Mustafa Kemal Pasa'nin Samsun'a çikmasindan bir gün önce Erzurum'da yaşananları aktarıyor.

Atatürk'ün Samsun'a çikmasindan üç gün öncesinde vatanın diger ucundaki Izmir'in isgal edildigi bilgisini kaydeden Küçükugurlu, "Garibim Erzurum ise, I. Dünya Savaşi'nda yaşadığı Rus işgali ve Ermeni mezaliminin yaralarını henüz saramamış... Öyle ki, Hükümet Konağı ve bugün Yakutiye Belediyesi olarak kullanılan tarihi bina, yanmış yıkılmış... Fakat Erzurumlular, Izmir'in işgalini duyar duymaz, diger şehirlerden önce harekete geçmiş ve yanmış binaların önünde, Lalapasa Meydanı'nda büyük bir miting düzenlemişler" anlatıyor.

Küçükugurlu, "Bu ataların torunu olmak, bizim için büyük şereftir..." ifadeleri ile Erzurumlu olmanın gururunu Dadaşlara bir kere daha yaşatıyor.

Görsel Kaynak: Prof.Dr. Murat Küçükugurlu

Erzurumlunun Vatan Duyarliligi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Haziran 2019 09:58
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza