GÜNCEL

Kahramanmaraş ve Gaziantep Merkezli Yaşanan Deprem! Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi!

Kahramanmaraş ve Gaziantep Merkezli Yaşanan Deprem! Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi!
Kahramanmaraş ve Gaziantep Merkezli Yaşanan Deprem! Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi!

Kahramanmaraş ve Gaziantep Merkezli Yaşanan Deprem! Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi!


Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 30 saniye sürdüğü ifade ediliyor. Deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da hissedildi.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta saat 4.17'de 7.4 büyüklüğünde yaşanan deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve yaklaşık 30 saniye sürdüğü ifade ediliyor.

ŞEHİR MERKEZLERİNDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

YIKILAN BİNALARDA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

BAKANLAR HIZLA BÖLGEYE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından hızla AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti. Oktay ve bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.4. Şu anda bütün arkadaşlarımız valilerimizle depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Bütün birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz. Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır."

Bir deprem haberi de Gaziantep'ten! Saat 04:26'da 6.4 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi

Son dakika: Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bir deprem haberi de Gaziantep'ten geldi. Gaziantep'in Nurdağı ilçesi saat 04:26'da 6.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Deprem, çevre illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş Pazarcık'taki 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bir şiddetli sarsıntı da Gaziantep'de yaşandı. Saat 04:26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesi merkez olmak üzere 6.4 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Gül, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: haberler.com

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Şubat 2023 06:50
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}