ERZURUM SEÇİM 2023

Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Kurt, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Kurt, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Kurt, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Kurt, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kurt, istifa etti.

Kurt Aday oldu 
Seçimler yaklaşırken milletvekili aday adaylığı başvuruları da devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt da istifasını vererek AK Parti’den Erzurum milletvekili aday adayı oldu. Kurt, AK Parti il başkanlığına giderek aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
Fatih Kurt kimdir?
Erzurumlu olan Doç. Dr. Fatih Kurt, 1977 yılında doğdu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başladığı üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 1999 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bilim Dalı’nda yüksek lisansını ve Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.
2020 yılında Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Ana Bilim Dalı’nda doçent unvanı aldı OGU ve ASBU’da misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Memuriyete 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam hatip olarak başladı. Ardından vaiz, ilçe müftüsü ve il müftü yardımcısı olarak çalıştı.
2012-2017 tarihinde yayımlanan kararname ile atandığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü görevini yürütürken AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı olmak üzere bu görevinden ayrıldı.
Kurt’un yayınlanmış birçok makalesi, katıldığı televizyon ve radyo programları, 8 kitabı ve editörlüğünü yaptığı çalışmaları bulunuyor.
Evli ve iki kız çocuğu babası olan Kurt, Arapça ve İngilizce biliyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Mart 2023 10:51
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza