GÜNCEL

Ev Kadınlarına İş Kapısı

Ev Kadınlarına İş Kapısı
Ev Kadınlarına İş Kapısı


Yakutiye Belediyesi, Ev Kadınlarına İş Kapısı Oldu

Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediyesi ev kadınları ve genç kızlara mesleki eğitimler veriyor. Meslek edinip, üretici olan kadınlar, üretici bireyler olarak topluma kazandırılıyor.

Yakutiye Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi, geleneksel el sanatları, çağdaş meslek eğitimleri verirken, sosyal yapı itibariyle evlerine kapanan kadınlara kapı açıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitim merkezinin sosyal ve üretim yönüyle önemli olduğuna dikkat çekiyor.


Yakutiye Belediyesi 7 yıl önce başlayan ev kadınlarına yönelik meslek edindirme kurslarıyla yüzlerce kadın ve genç kıza yeni pencereler açıyor. Belediye Başkanı Korkut'un 7 yıl önce başlattığı ve Erzurum'un ilk Mesleki Eğitim Kursu, ev kadınlarına, genç kızlara meslek kazandırıyor. Başkan Korkut, "Geleneksel ve çağdaş el sanatları, vitray, dikiş nakış dallarında mesleki eğitimler veriyoruz. Evine kapanıp kalmış kadınlar, genç kızlarımız burada kazanıma sahip oluyorlar. Kurs, aile ortamı yapısıyla sosyal terapi merkezi görevini de yerine getiriyor. Kursiyerlerimizin bir bölümü sürekli devam ediyorlar. Burası sipariş atölyesi mantığına dönüşmüş bir kurs merkezi. Burada kadınlara, genç kızlara iş imkânı sağlıyoruz. Onları üretici konuma getirip topluma katkı sunan konuma taşıyoruz. Her imkanı sağladığımız kurslarımızda kursiyerlerimiz siparişler alıyorlar. Kazandıkları paralarla ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" dedi.


Kurslara Yüzlerce Kişi Katılıyor

Yakutiye Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarına ortalama 100 civarında kadın ve genç kız katılıyor. Mesleki eğitimini tamamlayanların büyük bir kısmı evlerine yeni meslek kazanmış olarak dönerken, bir kısmı da kurs merkezinde üretim yapıp, alınan siparişlerle sürekli iş imkanı sağlıyor. Kurs öğretmenleri, girişimci ruhu olan bazı kursiyerlerin ise semtlerinde çeyiz eşyası satış mağazaları açtıklarını belirtiyorlar.


Bazı kursiyerler, kızlarının, bazıları ise oğullarının düğününe hazırlık yapıyorlar. Çeyiz hazırlayan kursiyerlerin çabası ise ayrı. Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesi olarak buradan herhangi bir kar amacımız yok. Mesleki eğitimle ilgili gerek makine, gerekse hammadde belediyemiz tarafından karşılanıyor. Kurs hocalarımız onların başında, sürekli eğitim veriyorlar. Kursiyerlerimiz burada ürettikleri her el emeği göz nuru çeyizlik malzemeyi satıp parasını alabiliyorlar. Üç kümbetler projemiz hayatiyete geçerse kurs merkezleri ve sergi alanları bakımından daha geniş bir imkana kavuşacağız. Modacı, tasarımcıları getireceğiz ve Erzurum'un geleneksel el sanatlarını ülke gündemine taşımaya gayret edeceğiz. Erzurum'un hangi değeri varsa, unutulmuşluktan kurtarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
26 Ocak 2017 23:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}