EKONOMİ

TOGG Erzurum'a geliyor.

TOGG Erzuruma geliyor.
TOGG Erzurum'a geliyor.

Oltu taşımızın da rengini taşıyan yerli otomobilimiz siyah inci Togg, Dadaşlar diyarına, Erzurum’umuza geliyor!   5 Mayıs Cuma Saat: 16.00'da MNG AVM Yanı Yeni Miting Alanında sergilenecek.

TOGG, Türkiye'nin yerli otomobil girişimi, 5 Mayıs 2023 tarihinde Erzurum'da sergilenecek. Ancak aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Erzurum'da bir miting yapması planlanıyor.

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Türkiye'nin ilk yerli ve özgün elektrikli otomobilini üretmek için kurulmuş bir girişimdir. TOGG, 2018 yılında Türkiye'nin önde gelen beş sanayi kuruluşu (Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding) tarafından kuruldu.

TOGG, 5 farklı modelden oluşan bir ürün yelpazesi sunmayı hedeflemektedir: sedan, SUV, CUV, hatchback ve B-SUV. Ayrıca, bu modellerin tamamı elektrikli olacak ve hem yerli hem de yurtdışı pazarlar için üretilecektir.

TOGG, Ar-Ge çalışmalarını Türkiye'nin Bursa şehrinde bulunan TOGG Teknoloji Merkezi'nde yürütmektedir. Ayrıca, otomobillerin üretimi için Bursa'da bir fabrika inşa edildi. 

TOGG'un kuruluş amacı, Türkiye'nin otomobil sektöründeki yerlileştirme oranını artırmak ve yerli otomobil üretimini teşvik etmektir. Bununla birlikte, TOGG'un hedefi sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde otomobil üretimine katkıda bulunmaktır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Nisan 2023 21:46
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}