POLİTİKA

Zafer Tarıkdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na atandı

Zafer Tarıkdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atandı
Zafer Tarıkdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na atandı

Zafer Tarıkdaroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı'na atandı.

 

Zafer Tarıkdaroğlu kimdir?

Zafer Tarıkdaroğlu, 1981 yılında Erzurum'da doğdu. İlkokul eğitimine Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda başladı ve Aziziye Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde tamamladı ve yüksek lisansını Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Anabilim Dalı'nda yaptı.

Tarıkdaroğlu, 2011 yılında Sağlık Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri olarak görevlendirildi ve 4 yıl boyunca siyasi danışmanlık yaptı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürü olarak uzun yıllar yöneticilik görevinde bulundu. Tarıkdaroğlu, siyasi yönelimler ve politika çerçeveleriyle ilgili eğitimlere ve kurslara katıldı. Ayrıca siyasal iletişim alanında da programlarda yer aldı.

Siyasi hayatı İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Tarıkdaroğlu, İl Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanlığı, Gençlik Kolları Üniversiteler Bölge Koordinatörlüğü ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı gibi görevleri üstlendi. 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu ve 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018'de Erzurum Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Tarıkdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlendi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği, Erzurumspor Yönetim Kurulu Üyeliği, Afrika Anadolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Kamu-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Tarıkdaroğlu, gençlik organizasyonları, medeniyet buluşmaları ve kültürel etkinlikler gibi birçok programda yer aldı.

Zafer Tarıkdaroğlu, 22 Haziran 2023 tarihinde T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Tarıkdaroğlu, İngilizce'yi ileri düzeyde bilmektedir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Haziran 2023 17:32
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}